Ziua 105 – Somn

nani nani

Azi n-am chef de nimic. Am dormit cam prost asta-noapte si sunt varza. Nici de cafea nu imi arde. Si, pe langa astea, m-a mai trezit si vecinul cu motocoasa lui, la 7 dimineata. Ca sa nu mai zic ca am o febra musculara de la plivitul legumelor de vineri si nu stiu cum sa fac sa termin si ultimul razor. Poate pana diseara ma lasa.

Reusesc sa ma urnesc si, daca tot e mai liber la serviciu, ma decid sa dau o fuga in oras. Fac contractul cu firma de salubrizare si apoi il aduc la primarie, unde platesc taxa de gunoi pe anul acesta, desi n-am avut contract si nu mi-au dat nici tomberon. Nu prea e ok, nu?

Afara deja e canicula si nu mai e de stat prin curte. Trec in revista treburile pe care stiam ca le mai am de facut si ma apuc sa bag o masina de rufe la spalat.

Era sa cad de vreo 3-4 ori cu capul pe masa, de somn. Nici nu mai stiu de cate ori am atipit. Mi-am luat o cafea de la benzinarie, din oras, dar nu am baut decat jumatate din ea si apoi am uitat paharul in suportul dintre scaune, cand am ajuns acasa. Dar imi e mult prea lene si somn ca sa ma duc sa il iau.

Am si uitat de copil, care vine si ma intreaba ce mancam azi. „Arunc” niste oua in tigaie, incalzesc niste carne ramasa de ieri de la gratar si fac repede o salata. Chem piticul la masa si mancam amandoi. Parca m-am mai invigorat putin? Aceeasi miscare de cap cazut si atipitul imi zic ca mi se pare. Insa daca ma culc acum, iar adorm greu diseara, drept pentru care trag de mine sa raman treaz.

Maine as da o fuga pana la Dedeman sa fac niste cumparaturi. Cateva lucrusoare: ceva gresie, 3-4 saci de adeziv, niste vopsea pentru casa (vreo 10l), 1-2 saci de tinci, un cot de burlan, fir electric, ventilator… si lista continua cu alte maruntisuri. Un fleac! As da comanda sa mi le livreze acasa, dar am nevoie de ele pana vineri si prefer sa nu risc.

Incet-incet se face seara. Soarele parca nu mai arde asa de rau. Vecinul tot nu a terminat de cosit. Imi fac curaj sa ies in gradina, la plivit. De udat legumele nu le mai ud in seara asta, e pamantul destul de umed de la furtuna care a fost ieri seara.

Inapoi in casa, dusul de rigoare si apoi iau masa cu piticul. Dau drumul la TV sa ma uit la stirile serii si… ma trezesc la stirile de la miezul noptii, doar pentru a ma muta in pat.

Noapte buna, copii!

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.