Permis auto Bucuresti

Permis. Talon. Schimbare numere inmatriculare.
Trei probleme relativ diferite care asezonate cu multa birocratie te fac sa te „bucuri” ca esti roman.

Desi avem in fiecare an olimpici internationali la matematica sau informatica se pare ca nu reusim sa avem un amarat de site de unde sa ne putem culege informatiile necesare in caz de nevoie.

Pe scurt, in cazul in care doresti sa iti schimbi actele pe o adresa de Bucuresti, sunt foarte de ajutor urmatoarele.
Majoritatea pasilor din tutorial se pot face la DRPCIV(Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) aka Politia din Pipera. Aici exista si o agentie CEC, chiar in interiorul cladirii Politiei.

Permis auto Bucuresti

In ordine aleatorie ai nevoie de urmatoarele:

  • platit taxa CEC (68 lei) – poti plati la CECul din incinta Politiei, dar pregateste-te de stat la coada mai ales daca mergi dimineata.
  • completat Fisa Detinatorului Permisului de Conducere – o gasesti aici daca vrei sa o completezi/printezi in avans. Se poate completa si de mana la fata locului, poti cere un exemplar(gratuit) de la biroul informatii.  Observatie: Nu trebuie completata la masina, nu te lasa pacalit de birourile de acte auto care vor sa mai faca rost de un client.
  • una bucata copie dupa Cartea de Identitate
  • permisul vechi
  • analize medicale – La eliberarea noului permis sunt necesare analizele medicale cu parafa „Apt sa Conduca”. Asta poate fi cel mai stresant pas, deoarce in diverse locatii, nu gasesti toti medicii de la cele 6(sase) specialitati necesare, in aceeasi zi. O recomandare buna ar fi Clinica Romgermed unde poti merge in zilele mentionate pe site-ul lor si chiar vei gasi toti medicii respectivi pentru a obtine stampilele necesare. Mai multe detalii aici. Cost total aici: 120 RON. Observatie – analizele medicale nu sunt cerute doar cu scopul de a te pune pe drumuri. Desi in general etapa asta e mai mult o formalitate,  e perfect normal sa verifici ca totul e in regula.

Dupa ce ai toate cele de mai sus, te asezi la coada pentru eliberare permise auto(la parter, catre CEC), ti se face o poza, si in 2 ore poti ridica noul permis.

Daca ai nevoie de permis in aceeasi zi, e benefic sa mergi de dimineta. Astfel te asiguri ca dupa ce trec cele 2 ore, inca mai au program de lucru si poti ridica permisul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.