Despre pareri, hashtag-uri si cocalari

Hai sa ma bag si eu in seama si sa discut putin despre romano-suedezul care a intrat in tara cu masina inscriptionata „MUIE PSD” si despre cum a fost el sau nu a fost el amendat sau i s-a deschis dosar penal de catre politie. Si pe langa asta sa introducem in discutie si campania #farapenali si activitatea USR-ului in Parlament, clasificata de unii ca fiind mai mult sau mai putin circ, dar si iesirea oamenilor in strada in Piata Victoriei si #rezist. Este parerea mea „proprie si personala” si daca nu va convine sa fiti sanatosi!

Nu de alta dar am tot vazut in ultimul timp pareri ale unora care sunt ei experti in mai multe domenii si stiu ei ce e mai bine si ce nu. Ca un umil cetatean al acestei tari, fara a fi expert in drept, dar cu suficiente cunostite in economie, m-am saturat de nesimtirea si golanimea clasei politice reprezentate de PSD, ALDE, UDMR, PNL si PDL, de situatia economica din ce in ce mai jalnica dar si de modul „pasnic” de a schimba ceva.

Domnilor si doamnelor, vreau sa va reamintesc ca sunteti in Romania, tara unde cocalareala si nesimtirea a devenit, se pare, un mod de viata si chiar o aspiratie a celor mai multi. Nu confundati bunul simt al politicienilor din vest cu caracterul de mahala al politicianului roman parvenit. Daca ar fi avut cat de cat putin respect si ceva coloana vertebrala multi s-ar fi retras din viata politica. Faptul ca, in loc sa se imputineze sau sa dispara, aceste specimene s-au inmultit arata ca nu suntem pe calea cea buna. Tineti cont ca deja odraslele acestora au ajuns deja in pozitii importante, iar maine-poimaine le vor lua locul. Deci asteptarile sunt la fel de sumbre.

Cand ai de a face cu un cocalar ai trei variante: inghiti in sec si pleci capul si il lasi sa-si bata joc de tine, pleci si il lasi sa vorbeasca sau, daca te tin muschii, discuti cu el pe acelasi ton, in acelasi limbaj. Pentru ca cocalarul nu intelege alt limbaj decat cel pe care il cunoaste el. La el nu merge cu vorbe frumoase, politicoase. Daca incerci sa discuti astfel cu el esti luat de fraier. Ori te cobori la mintea lui, ori iti vezi de drum sau te lasi calcat in picioare.

La fel si cu cocalarii din politica. Nu ai cum sa discuti altfel cu Nicolicea, cu Nicolae, cu Radulescu, cu Bacalbasa si altii. Credeti ca Dragnea si-a ridicat imperiul cu vorbe frumoase atunci cand vindea bautura la barul din sat si cand cara marfa cu Aro? De la astfel de oameni nu poti sa ai alte asteptari. N-au scoala si nici respect. Ei au ajuns unde sunt prin influenta si smecherii – fapte ce le-au adus la marea lor majoritate dosare penale de care incearca sa scape – nu prin cultura si bun simt. Au disparut de mult oamenii culti din PSD, locul lor fiind luat de niste impostori si profitori. Vedeti bine ce fel de oameni numesc in pozitii cheie. Ganditi-va doar la gafele Vioricai si la limbajul lui Pop si este suficient. Ganditi-va ca programul de guvernare e facut de unul care avea tablouri ascunse in cimitir, care ii santaja pe locuitorii unei comune sa voteze partidul pentru a le de apa curenta mai ieftina ca la oras si care are dosar penal si sentinta de 8 ani. Ganditi-va ca politia este condusa de o fosta secretara si cand treceti pe strada uitati-va cati politisti mai sunt si ce echipamente mai au.

Cu astfel de oameni de „calitate” care sunt acum in Parlament si in Guvern nu poti sa ai un altfel de dialog. La ce mizerii fac astia, nu poti sa discuti altfel cu ei. Desi se zice sa nu te pui cu prostul ca are mintea odihnita si te bate cu popriile tale arme, cu marlanii astia trebuie sa ai alta abordare. Le convine sa plece din tara cei care sunt impotriva lor, le convine sa aibe o masa de oameni care „tac si inghit”. Nu reactioneaza decat daca li se raspunde pe acelasi ton. Altfel stau si rad de fraierii de rand in timp ce isi vad de marlaniile lor.

Sunt convins ca sunt destul de multe uscaturi in #rezist, #coruptiaucide si in alte organizatii sau institutii anti-coruptie. Sa fim noi primii care aruncam cu piatra daca suntem asa de corecti si de puri. Asta insa nu ne impiedica sa avem un ideal de a scapa de cocalari si impostori, de spagi si de smenuri, de „descurcareti” si de santajisti.

Din pacate foarte multi dintre romani au aceeasi mentalitate si pasivitate care a fost impusa de comunisti cu forta. Tac si inghit si nu zic nimic. Nu se implica, dar au pareri.

Asa ca dragilor, fiti in continuare spectatori si comentatori de pe margine, aratati-ne cat sunteti voi de destepti si de cititi si spuneti cum trebuie facute treburile. Dati in continuare sfaturi si … cam atat. Spuneti voi ca #farapenali e o prostie, ca USR-ul face circ, ca romanul cu masina inscriptionata licentios e un fraier si ca cei care ies in Piata Victoriei sunt niste papagali.  Luptati-va voi cu cocalarii din spatele monitorului si tastaturii, dar macar respectati-i si pe ceilalti pentru crezul lor. Poate ca sunteti voi niste idealisti pasnici dar pentru a face o revolutie impotriva cocalarilor si a nesimtirii e nevoie de altfel de masuri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.