The good, the bad and the ugly

In varianta romaneasca: cel bun, cel rau si cel urat. Asta este filmul din politica actuala din Romania.

Scurta analiza de film.

Cum bine zice o vorba ca „in spatele oricarui barbat de succes este o femeie”, Dragnea are cel putin trei:  Blonda, roscata si … blonda (n-am gasit alta rima). Acestea sunt doamnele care conduc azi Romania. Una e la „Politie”, alta e la „Munca” si a treia e sefa peste toate. Sa mai adaugam aici pe Sevil si pe doamna primar a Bucurestiului si ajungem la un numar consistent de blonde (as putea fi acuzat de misoginism?). Madam Firea si madam Olguta nu par a fi slugile prea servile fata de Dragnea cum sunt celelalte trei putand oricand sa se lepede de el daca situatia le permite si au un avantaj. Amandoua insa concureaza lejer pe rolul de „the bad” in timp ce celelalte trei pot lua oricare rolul de „Daddy’s good girl”, cuminti, ascultatoare si care papa tot din farfurie.

De partea cealalta, masculina, situatia pare oarecum echilibrata, rolurile fiind asumate de primii 3 barbati in Stat. La prima vedere avem de a face cu  Iohannis the Good, Dragnea the Bad si Tariceanu the Ugly, cu mici schimbari de roluri si joc de glezne. Aici, in rolurile de „the good” si „the bad” poti sa ii situezi pe oricare dintre primii 2, depinde de ce parte a baricadei electorale te afli. Sa nu dam cu pietre insa si sa ne aducem aminte de niste scandaluri cu trafic de copii, multe case si insule, dar si campanii electorale cu dezgropat de morti sau cu voturi obtinute la limita. Niciunul nu il intrece insa pe Basescu, singurul care a putut juca cu brio oricare dintre cele 3 personaje la un moment. Fostul presedinte ar merita lejer un premiu pentru intreaga cariera. Regia: Ion Iliescu aka. Sergio Leone.

Faza proasta este ca in momentul de fata in locul unui film de Oscar noi vedem un film demn de „Zmeura de aur”. Cel mai trist este insa faptul ca nu se vede la orizont niciun Clint Eastood iar noi, restul de „cinefili”, stam in  cinematograf cu banii luati si cu gustul amar de a asista la un film prost. Si tot stam si ne intrebam daca sa mai ramanem pana la sfarsit, doar-doar se schimba ceva, sau sa parasim sala.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.