Cum ti-l cresti, asa il ai

Un golan de 16 ani pune viata altor conducatori auto in pericol conducand (normal) fara permis. Urmarit de politie si prins dupa 10km si 17 focuri de arma, tac-su e revoltat cum ca pramatia de fi-su si-a luat omorul de la politie.

Nu s-a gandit saracutul de el ca toata aventura asta stupida a odraslei s-ar fi putu termina cu o tragedie care sa marcheze toata viata lui, a familiei lui si a altor familii. Nu, el e suparat ca politistii l-au bruscat putin pe inconstientul de fi-su si acum vrea sa faca plangere penala.

Pentru cine nu stie, este vorba de asta:

Batrane, lasa declaratiile ca nu mai speli nimic din prostiile tinerelului. Eu in locul tau m-as face mic si m-as gandi cum sa o scot la capat. Pana una alta am niste sfaturi pentru tine, pentru ca te asteapta niste vremuri mai complicate.

In primul rand vezi ce faci cu toate capetele de acuzare care atarna asupra tinerelului. Faptul ca e minor nu il absolva de faptele facute si de gravitatea lor. Nu sunt decat cateva: consum de droguri, condus autoturism fara permis, ultraj…

In al doilea rand, iti sugerez sa te duci in urmatorii doi ani, pana face fi-tu 18, sa iei niste cursuri de box sau karate. Nu de alta dar dupa ce devine pramatia majora s-ar putea sa dormi pe la usa.

Acum e mai greu sa ii schimbi comportamentul. Daca 16 ani nu ai fost in stare sa il educi, nu mai rezolvi nimic in urmatorii doi. Cum l-ai crescut asa il ai. Sincer, nu va vad bine nici pe tine si nici pe el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.