Personaje de fitness

In orice sala de fitness ai merge vei gasi mereu aceleasi personaje.  Iata cateva din ele.

Mister Olympia

Este imposibil sa nu fie cel putin ul astfel de personaj intr-o sala de fitness. Il recunosti foarte usor dupa maioul tranpirat, intins pe bustul musculos. Nu il intereseaza nimeni, singura lui preocupare este sa isi lucreze pectoralii si bicepsii, pe care si-i admira ori de cate ori trage de vreun fier sau ridica o greutate. Aparatele folosite sunt cele din categoria grea. Cand mai intalneste cate un confrate candidat la acelasi titlu, il masoara din cap pana in picioare si un zambet ironic ii apare in coltul gurii atunci cand identifica o parte a corpului celuilalt care este „mai mica” decat a sa. Daca stau de vorba, singura discutie se rezuma la exercitiile lucrate, greutatile folosite si timpul petrecut la sala.

Miss Fitness

Arata parca pregatita pentru a merge intr-un club de lux si nu o sala de fitness. O recunosti dupa echipamentul mulat care ii scoate in evidenta formele. Este mai intotdeauna insotita de un antrenor de fitness sau de un Fitness Macho. Prefera banda de alergare, unde poate sa-si puna in evidenta posteriorul bine conturat, atragand intotdeauna privirile admirative ale tuturor barbatilor din sala, mai putin ale lui Mister Olympia. In lipsa gentii, mana stanga este ocupata de nelipsitul smartphone, intotdeauna deschis pe o retea de socializare, tinandu-si la curent prietenele cu privire la numarul de calorii pierdute sau prezentandu-si noul echipament cumparat dintr-un magazin de fite.

Fitness Macho

Este fratele mai mic al lui Mister Olympia. Il recunosti dupa mersul semet, cu pieptul sos in fata si nasul pe sus, cautand cu coada ochiului privirile admirative ale celorlalti, in special ale celor din categoria Miss Fitness. Stie intotdeauna ce are de facut, nu se complica cu greutatile si nu da doi bani pe banda de alergare sau bicicleta, preferand doar aparatele. Pentru el provocarea o reprezinta numarul de exercitii facute si nu greutatile ridicate. Este de parere ca are muschi, doar trebuie sa lucreze la definire si intretinere. Desi exagereaza cu numarul de abdomene si de tractiuni la bara, rar o sa-l vezi transpirat, parand intotdeauna gata sa schimbe sala de fitness pe un club de fite.

Fitness Rookie

Aspirantul sau Fitness Rookie este usor de recunoscut dupa masa corporala, de multe ori localizata din belsug in zona abdomenului sau, dupa caz, dupa tricoul larg sub care se contureaza umerii ososi ca doua maciulii. Merge cu privirea in pamant, timid si fricos, cautand febril un aparat unde sa se ascunda, incercand parca sa se faca nevazut in multime. Se uita cu groaza la Mister Olympia, dar mai ales cu invidie la Fitness Macho,  motivul principal al prezentei lui in sala de fitness fiind dorinta ca intr-o zi sa aibe si el parte de acelasi succes la Miss Finess. De obicei neindemanatic dar totusi dorind sa impresioneze, are parte de cele mai nefericite intamplari, de multe ori fiind aruncat de pe banda de alergare, programata incorect sau trezindu-se aproape sugrumat de halterele incarcate peste masura puterilor lui.

Fintess Guru

Antrenorul de fitness sau Fitness Guru are rolul de a ii ajuta pe ceilalti cu sfaturi legate de aparatele si exercitiile de fitness. Ca masa musculara, se situeaza undeva intre Mister Olympia si Fitness Macho. Desi este platit sa acorde acelasi ajutor oricarui personaj din sala are preferintele sale, petrecandu-si cea mai mare a timpului langa o Miss Fitness, profund tulburat si evident enervat atunci cand este intrerupt de un Rookie care ii cere sfaturi.

(poate va mai urma?)

1 Comment

  1. Pantalonii mulati nu sunt doar ca sa puna formele in evidenta, aia largi te incurca la exercitii 😛 Iti spun din experienta mea de 2 saptamani de mers cap coada la sala :))

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.