Draga, nu in fata televizorului!

Daca pana acum va fereati de copii in discutiile voastre, ei bine mai nou trebuie sa va feriti si de televizor.

Am citit zilele trecute un articol cel putin interesant despre televizorul asa zis „smart” de la Samsung. Cei de la Samsung au scos recent un comunicat de presa, prin care anuntau clientii ca televizorul lor smart cu voice control, le poate asculta discutiile si ca aceste informatii pot fi transmise catre terte parti.

Dupa ce ca ai dat o caruta de bani pe televizor Samsung cu voice control, Samsung o sa faca in continuare bani de pe urma ta. O sa iti asculte conversatiile si o sa transmita mai departe informatiile tale. Scopurile? Multiple, de la reclama personalizata pana la reclamarea la DNA sau SRI vegheaza. Desi pare un abuz vizavi de dreptul la intimitate, stau si ma gandesc daca nu cumva primim ceea ce meritam. De ce? Pentru simplu fapt ca ne lasam controlati de electronicele din jurul nostru. Toata lumea are un smart phone pe care ne verificam conturile de social media sau mailul din 5 in 5 secunde. Nimeni nu mai exista daca nu are cont pe Facebook, Instagram, Twitter whatever. Nu mai citim carti ci bloguri (ironic stiu) sau ziare online. Apreciez totusi heads upul din partea Samsung. De acum incolo voi sti sa scot televizorul din priza daca vreau sa am o discutie privata cu cineva.

Asa ca, daca va treziti cu o oferta personalizata de la Durex sau cu DNA pe cap, ca tot se poarta, o sa stiti de ce. Este televizorul vostru, care v-a dat de gol. Say hello to the future…

6 Comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.