Va rugam frumos: Nu mai votati comunistii!

Dragi parinti si bunici. A venit timpul sa ne adresam voua, cei care ati fost intr-un fel generatia de sacrificiu. Cei pe care i-a prins Revolutia nepregatiti si care poate ca nu ati stiut sa profitati de imensa oportunitate de a construi o adevarata democratie in tara aceasta.

Va respectam si va iubim. Va multumim pentru tot ce ati facut pentru noi cu toate dificultatile care le ati avut. Stim ca aveti pensiile mici, ca toate sunt scumpe si nu va mai ajung banii in fiecare luna. Si noi trecem prin aceleasi dificultati ca si voi. Si chiar mai mult decat voi, noi am simtit in toti acesti 25 de ani pe propria noastra piele toate schimbarile si nesiguranta din societate. Noi am simtit si simtim in continuare efectele unui sistem de invatamant distrus, ale unui sistem economic aproape pus la pamant, ale unui sistem juridic care abia se mai tine pe picioare, in timp ce medicina e aproape in coma. Noi am fost timp de 25 de ani cobaii unei experiment social cu radacini adanci in comunism.

Va rugam insa, daca tineti la nepotii vostri, haideti sa le construim o altfel de societate. Lasati-ne pe noi sa avem grija de viitorul copiilor nostri. Lasati-ne pe noi sa decidem pentru noi si pentru prezent. Ganditi-va la toate promisiunile care au fost facute de toate guvernele si presedintii de pana acum, la cate dintre ele s-au realizat si ce pret ati platit si platim si noi acum. Ganditi-va ca intotdeauna vi s-a dat cu o mana si s-a luat cu doua. V-ati bucurat de cresterea pensiilor, dar costul vietii s-a dublat. Ganditi-va ca aceste pensii de noi sunt platite acum, nu de un presedinte, parlamentar sau un partid politic. Si ganditi-va ca peste 25 de ani, la randul nostru, pensiile noastre vor fi platite de nepotii vostri.

Lasati putin talk-show-urile si inchideti televizorul. Nu mai ascultati minciunile, propaganda nociva si certurile zilnice intre politicieni si vedete ieftine. Uitati-va in urma la toti acesti 25 de ani si ganditi-va daca doriti in continuare sa va duceti viata, cat a mai ramas, la fel ca si pana acum. Ganditi-va ca nepotii vostri sunt la inceput de drum si ei acum invata ce inseamna societatea si ce este democratia. Ganditi-va ca ei inca nu stiu ce este acela comunism si speram sa nu aibe niciodata nesansa de a trai intr-o astfel de societate. Noi, cei care am tratit in comunism, putem sa comparam, dar ei nu au cu ce. Stati de vorba cu ei si intrebati-i ce vor sa fie cand vor creste mari si ganditi-va daca societatea noastra, asa cum e ea azi, le mai poate oferi sansa sa devina ceea ce vor.

Voi inca puteti sa indreptati lucrurile pentru nepotii vostri. Voi puteti sa le dati sansa de a trai intr-o societate la care poate ati visat acum 25 de ani.

Pe 2 Noiembrie, in 2016 si in toti anii urmatori, cand veti merge la vot, va rugam frumos: Nu mai votati comunistii!

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.