
Acum cateva zile discutam cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).
La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250g faina
- jumatate de plic praf de copt
- 1 galbenus de ou
- 50g unt
- apa calduta
Pentru umplutura:
- 150g bacon
- 3 oua (plus albusul de la oul pentru aluat)
- 250g smantana
- 200g cascaval
- sare, piper, alte mirodenii
Pasul 1: se desface o bere buna, rece. Ca sa prindem forta si curaj.
Pasul 2: Facem aluatul. Amestecam toate ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca. In mod normal trebuie lasat la frigider cateva ore, dar eram in graba, asa ca am renuntat la asta. Se incinge cuptorul la 180g. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute.
Pasul 3: Se taie baconul cubulete si se prajeste putin intr-o tigaie fara ulei. Se bat ouale si se amesteca cu smantana.
Pasul 4. Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente.
Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana.
Eu am facut altfel: in acelasi bol in care sunt ouale am adaugat baconul prajit cu jumatate din cantitatea de cascaval. Le-am amestecat bine. Am pus apoi totul in tava cu aluatul si deasupra am presarat restul de cascaval si mirodeniile.
Pasul 5: Dat placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor, lasati sa se „odihneasca” putin si serviti cu inca o bere (daca ati terminat-o pe prima).
Pofta buna.