Reteta zilei – Quiche Lorraine

Acum cateva zile discutam cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).

La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • 1 galbenus de ou
  • 50g unt
  • apa calduta

Pentru umplutura:

  • 150g bacon
  • 3 oua (plus albusul de la oul pentru aluat)
  • 250g smantana
  • 200g cascaval
  • sare, piper, alte mirodenii

20140826_192536

Pasul 1: se desface o bere buna, rece. Ca sa prindem forta si curaj.

20140826_191750

Pasul 2: Facem aluatul. Amestecam toate ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca. In mod normal trebuie lasat la frigider cateva ore, dar eram in graba, asa ca am renuntat la asta. Se incinge cuptorul la 180g. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute.

20140826_193803

Pasul 3: Se taie baconul cubulete si se prajeste putin intr-o tigaie fara ulei. Se bat ouale si se amesteca cu smantana.

20140826_194354 20140826_194727(0) Pasul 4. Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente.

Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana.

Eu am facut altfel: in acelasi bol in care sunt ouale am adaugat baconul prajit cu jumatate din cantitatea de cascaval. Le-am amestecat bine. Am pus apoi totul in tava cu aluatul si deasupra am presarat restul de cascaval si mirodeniile.

20140826_194850

20140826_195036Pasul 5: Dat placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos.

20140826_19542420140826_195200

Scoateti din cuptor, lasati sa se “odihneasca” putin si serviti cu inca o bere (daca ati terminat-o pe prima).

20140826_211603 20140826_211625

Pofta buna.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.