Clasic taxi

Poate ca titlul va duce cu gandul la un anumit tip de taxi.

Nope… nu e vorba neaparat de un taxi clasic american, unde exista, de cele mai multe ori un separeu intre sofer si clienti (tinand cont ca aproape toti nebunii au arme acolo ii inteleg), dar nici un taxi de moda veche romanesc, intr-o Dacie 1300, unde soferul este un mosulet de 50 de ani care iti ia pe kilometru pretul a 3 kilometri la orice firma „obisnuita”. Nu mai vorbesc de un taxi tipic englezesc (black cab) care te taxeaza de obicei dublu fata de orice companie sau un taxi indian unde ai sansa sa imparti bancheta din spate cu vreo capra (vaca este animal sfant!). Stiu. Exagerez.

Dar sa lamurim situatia (nu problema).

Tinand cont ca era aproape ora de retragere a ultimului metrou am comandat un taxi, folosind una din multele aplicatii de smart phone. Sa zicem ca este aplicatia „Isteata”. Nu dam nume, nu facem reclama, dar o folosesc pentru ca am mai multe optiuni, decat aplicatiile dezvoltate doar pentru anumite firme. Mai e una. „Stea”.

Acum, ca sa fiu carcotas, nu ii inteleg pe unii patroni de firme de taxi (sau nu le inteleg exclusivitatea). Am tot comandat taxi pe telefon pentru ca e mult mai lejer decat sa suni la dispecerat si sa auzi pe doamna dispecera racnind in receptor „Taxi X… strada Y…. 5 minute…10 minute…15 minute… NU AVEM NIMIC! REVENITI! Poc, receptorul! Ton, ton, ton, ton… (de parca as mai reveni la ei). Dar sa iti lansezi propria aplicatie, in loc sa folosesti una comuna? Care sunt sansele sa o folosesc daca unul din soferii lor ma seaca? Am mai vorbit cu taximetristii care sunt super multimiti de comenzile pe telefon pentru ca clientii sunt OK (asa ca mine 🙂 )  si care isi fac singuri abonamente la diverse firme, desi firma lor de baza nu le permite. Soferii, pana la urma, trebuie sa isi faca norma si sa isi plateasca si taxele, deci, ii inteleg.

Revenind. Vine taximetristul si isi cere scuze ca a intarziat 30 de secunde (30 de secunde???). Urc in masina si aici intervine „clasicul”.

„Clasic” vine de la faptul ca soferul asculta muzica clasica.

Nu sunt un fan al muzicii clasice. OK, pot sa ascult daca e doar instrumentala, dar nu suport opera si tipetele pe tonuri inalte sau joase.

Am mai avut fel si fel de soferi: manelisti, rockeri (da, sunt si de-astia) sau, cum sa ii numesc pe aia care asculta radio (radiologisti, radiofoni???) ? Ei bine, domnul meu avea data, in surdina (da, in surdina!) muzica clasica. Pana sa ajung acasa am ascultat Carmen, Vivaldi si ceva vals, Valurile Dunarii.  Omul, foarte calm,  vorbaret dar fara  sa fie impulsiv. Exact ceea ce iti doresti la o anumita ora. Ajuns la destinatie i-am strans mana si l-am felicitat (plus bacsisul de rigoare).

Vi-l recomand cu cea mai mare placere: Taxi AS, indicativ 795, domnul Barcanescu Stefan. Toata stima!

Astept cu nerabdare taximetristi care sa asculte Depeche Mode sau ceva McHammer sau Technotronic. Ca tot au ajuns clasici si ei!

Recomandari?

1 Comment

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.