In vizita la Cotroceni – (Ne)profesionistii

„-Auzi ba, Basescule! Eu am venit aici sa-mi semnezi foile astea. Ca asa prevede legea (deocamdata, dar o reglam si pe asta, din decembrie). O semnezi sau ce faci? Zi, ca sa nu-mi pierd timpul degeaba!… Ce te intereseaza pe tine de unde acoperim diferenta de bani? Las ca stie asta mica, doar a facut studiile la Harvard.
– Ia mai du-te acasa si fa-ti temele si apoi mai stam de vorba, bai, Ponta!”

Cam la asta se rezuma intalnirea dintre Ponta-Petrescu si Basescu.

Primii doi eu venit, probabil, sa intimideze doar prin prezenta, fara niciun fel de argument statistic si fara sa fie pregatiti, pe presedinte. Probabil au crezut ca-l fac din vorbe. „Las ca stim noi mai bine de unde ies banii dupa ce semnam” nu a parut sa functioneze in fata lui Basescu. Iar declaratia doamnei ministru, care „garanteaza cu sufletul” ca toate o sa mearga ca pe roate dupa promulgarea legii, seamana cu un pact cu Mefisto.

Pacat de studiile facute pe la Harvard sau alte universitati de prestigiu, pentru ca in discutia de la Cotroceni Ioana Petrescu nu a fost decat o scolarita care a nu si-a facut temele. Daca nici cu cei tineri, care ar trebui sa aibe scoala actuala, nu doar sa aplice niste principiile economice invechite de cateva zeci de ani, nu mai poti face nimic…

Pentru a nu stiu cata oara guvernul lui Ponta arata ca este alcatuit din niste oameni total nepregatiti, care nu-si dau niciun interes sa ia masuri constructive si care sunt de fapt niste marionete, conduse ori de propriile lor interese, ori de cei de deasupra lor sau din spatele lor. Pentru a nu stiu cata oara Ponta este prins cu temele nefacute, desi are in spate oameni care ar trebui sa fie niste profesionisti si care nu fac altceva decat sa il faca mai rau de ras.

Ce nu inteleg eu este cum isi permite Ponta sa faca astfel de greseli. Cum accepta sa-i fie stricata imaginea si sa ii dea lui Basescu intotdeauna motive de a-i rade in fata?

Si pentru ca tot vorbeam de (ne)profesionisti, oare cine i-a construit doamnei Petrescu pagina de facebook? La cate greseli gramaticale si de exprimare are…

Ioana Petrescu FB

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.