Reteta zilei – Conopida pane

La un moment dat ajungi in pana de idei, oricate carti cu retete ai acasa sau oricat ai cauta pe net. Cum in frigider nu gasesti mereu ce vezi pe la emisiunile de specialitate, la un moment dat trebuie sa te adaptezi.

Ideea de azi a plecat de la faptul ca acum cateva saptamani am fost la un restaurant unde am mancat niste legume pane foarte bune. Vedetele erau brocoli si conopida. Cautand prin congelator am gasit o punga de conopida pusa la inghetat peste iarna. Si de aici, reteta de azi: Conopida pane.

Ingrediente:

  • 500g-1kg conopida
  • 2-3 oua
  • faina
  • lapte
  • sare

Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se fierbe in apa cu sare, timp de 10 de minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Nu o fierbeti prea mult pentru ca se va topi.

Intre timp amestecati ouale cu sare, faina si lapte, obtinand o pasta groasa, consistenta.

Scurgeti apa si puneti conopida in pasta de ou, amestecand usor, sa nu se rupa.

Puneti o tigaie pe aragaz la incins, adaugati ulei si apoi, cu o lingura, faceti niste chiftelute de conopida. Prajiti pe ambele parti si cand sunt rumenite le puneti intr-un recipient. Procedati la fel pana cand ati terminat toata compozitia.

Se serveste cu garnitura. Eu am preferat orez cu legume: porumb, mazare, morcovi si ardei taiati cubulete (eu am avut tot congelate, pregatite tot de mine in toamna). Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe pachet. Intr-un wok caliti legumele timp de 5 minute, adaugati orezul scurs de apa si amestecati, lasand la calit inca alte 5 minute. Puneti sare si mirodenii dupa gust.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.