O sa ramai…

Unii nu mai stiu ce sa mai faca sa isi atraga vizitatori (nici eu nu stiu :), dar asta e alta treaba). Ma refer aici la toate ziarele de pe net, care isi pun titluri de genul: „o sa te sochezi”, „o sa ramai impresionat”, „o sa fii dat pe spate” si asa mai departe.

Daca titluri de genul „socat”, „impresionat”, „terifiat” mai sunt cum mai sunt, lasand la latitudinea ta decizia de a intra in una dintre aceste stari emotionale, cele mai stupide titluri sunt cele cu „o sa ramai prost”.

Din prima esti clasificat ca fiind prost. Pentru ca nu ai cum sa „ramai” daca nu „esti”, nu? Pentru „prost” nu exista „mai prost” sau „mai putin prost”. Esti prost si gata! Daca ar scrie „o sa te destepti” sau „o sa fii mai istet”, asta ar fi alta mancare de peste. Dar cum titlul scrie, de cele mai multe ori cu litere de tipar, „O SA RAMAI PROST”, este clar ca titlul se adreseaza celor care deja sunt considerati prosti.

Si de aici dilema ta. Esti curios sa vezi ce „prostie” se ascunde in spatele titlului repectiv, iti asumi rolul de „prost”. Nu vrei sa fii considerat „prost”, nu deschizi postarea si gata. Cum insa toate acestea se intampla online, singur, in fata calculatorului, nu are cine sa-ti confirme ca „esti prost” pentru ca ai citit acea prostie. Doar daca te mananca undeva si povestesti prietenilor ce ai citit. Atunci risti sa fii facut prost in fata.

Si ca sa nu ramai singurul prost din cercul tau, faci un share si pe wall-ul prietenilor de pe Facebook. Insa situatia poate denatura daca, la randul lor, prietenii vor lua asta ca o ofensa. E ca si cum le-ai spune: „Ia si citeste aici! O sa ramai prost!”.

Iti asumi riscul?

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.