Se pleaca?

Aud de tot mai multi cunoscuti si prieteni care au plecat sau se pregatesc sa plece din Romania. De cand s-au deschis granitele catre toata Europa tot mai multi isi pun problema serios daca sa plece sau nu din tara. Pana la urma si eu fac parte dintre cei care au dat bir cu fugitii.

Pe mine m-a luat prin suprindere plecatul. Desi imi doream sa plec nu cautam asiduu un loc de munca. In plus nici nu existau semne de incantare si interes din partea angajatorilor. Dar pana la urma s-a intamplat, foarte aproape de momentul in care ni se ridicau in sfarsit toate restrictiile. Si am impresia ca interesul recruitorilor din afara s-a marit fata de noi. Si ei au simtit o usurare ca nu mai exista atata birocratie pentru posibilii angajatori, ca se pot uita linistiti la noi. Ramane doar sa trecem de interviuri.

Tu te-ai gandit sa pleci? Daca da, de ce? Poate te simti sufocat de oras, neputincios in fata coruptiei care domina asupra scenei politice. Poate te-ai saturat de prietenii care se straduiesc sa para mai sofisticati decat sunt sau de cei care nu ies din tiparul seminte-manele-club-maieu-cu-gauri-B69SEX(BMW). Te-ai saturat de trafic, te-ai saturat de claxoane si claxonat, de aglomeratia din 41( sau orice alt autobuz preferat de tine), de cei care nu te asteapta sa iesi din metrou, de cei care scuipa pe strada, de dat spaga sa orice.

Si te decizi sa pleci. De ce? Pentru ca poti, pentru experienta, pentru ca te poti intoarce oricand. Poate sa fie mai bine sau poate sa fie mai rau. Poti ajunge sa te simti singur, trist, prea departe de familie. Poti fi judecat la fiecare miscare doar pentru ca esti imigrant sau in mod special pentru ca esti roman. Poti sa esuezi. Dar trebuie macar sa incerci. Daca ti se ofera posibilitatea incearca si vezi cum se simti in noua situatie. Poate sa fie mai bine, iti poti face noi prieteni, poti invata sa faci lucruri noi, poti sa te imbunatatesti. Orice se poate intampla.

Deci se pleaca sau nu? In jurul tau cati prieteni sau cunostinte ai observat ca au decis sa aleaga o alta tara?

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.