Zeama de peste

Initial am vrut sa scriu ciorba de peste dar mi-am dat seama ca ii lipseste ingredientul cheie, bors. Asa ca zeama de peste se potriveste mult mai bine. 

Ne-am trezit in weekend, inainte de a merge la supermarket, ca vrem sa facem o ciorba de peste. Fiind in uk acum, nici nu am sperat sa gasim capete sau cozi de peste. Asa ca ne-am orientat spre altceva care sa dea gustul de peste: clesti de crab. Pentru ca aproape toate lucrurile sunt deja fierte/preparate in tara asta si acesti clestisori erau deja fierti. Insa si-au indeplinit misiunea cu succes. Pentru ca aveam nevoie si de putina carnita, am cumparat si file de cod. Rezultatul a fost foarte gustos insa daca aveti bors la indemana ( si stiu ca aveti) folositi-l din belsug 🙂 . Daca va intrebati de unde a venit inspiratia sa stiti ca o carte de retete a lui Gordon Ramsay este de vina.

Ingrediente:

-clesti de crab

-700 gr file de cod

– 4 cartofi noi mici

– 2 morcovi medii

– 2 cepe

– telina

– fasole verde 150 gr

– o cutie de rosii cubulete de 400 gr

– sos tabasco 1 lingura

– 1 dovlecel mediu

– 200 ml vin alb

Ca niciodata, am calit mai intai legumele cu doua linguri de ulei. Am inceput cu ceapa si telina si apoi am continuat cu restul legumelor. Dupa ce legumele s-au rumenit usor am stins cu vin si sos tabasco, l-am mai lasat un pic pe foc si apoi am adaugat si cutia cu rosii. Le-am mai lasat si pe ele un pic de foc, am aruncat si clestii de crab iar apoi am adaugat vreo 3 litrii de apa. Toate treburile acestea au fiert aproximativ 40 de minute. Pe final, am adaugat si codul, taiat bucatele. Am mai lasat 10 min si gata, zeama noastra de peste a fost gata.

Inainte

before

Dupa

after
Pofta Buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.