Mini Tort de Ciocolata

Da, mini tort pentru ca forma pe care am folosit-o a fost de 18 cm. Dar ajunge pentru maxim 8 persoane care accepta sa manance o portie mai mica sau 4 persoane care mananca bucati  mai generoase.

Se vrea un tort rapid. Asa ca am cautat retete care sa Robe de cocktail blanche nu necesite cine stie ce efort. Cu toate acestea, eu fac totul foarte incet, in principiu din lipsa de indemanare, asa ca mie mi-a luat vreo 2 ore cu totul. Voi ar trebui sa va descurcati in maxim 1 ora, cu tot cu ornat. Crema mi s-a parut un pic ciudata deoarece are mult ulei insa a iesit ok, pentru prima data. Cu siguranta trebuie sa mai insist :). Inspiratia pentru Robe de Mariée crema a fost de aici iar cea pentru blat de aici.

Ingrediente Blat:

– 3 linguri apa rece

-3 oua

-6 linguri zahar

– 6 linguri faina

-esente sau arome, daca tineti neaparat

Ingrediente Crema:

-lapte 150 ml

-ulei de floarea soarelui sau unul fara miros 350 ml

-zahar pudra jumatate de pahar

-3 linguri de lapte praf sau zeama de lamaie ( depinde ce aveti la indemana)

-esenta de vanilie

– un praf de sare

-2-3 linguri cacao

Bun, eu am inceput cu blatul. Am separat galbenusurile de albusuri si am batut albusurile pana cand s-au transformat intr-o spuma tare. Apoi am incorporat lingura cu lingura zaharul. Au urmat galbenusurile, unul cate unul. Cand ajungem la faina renuntam la mixer si trecem la lingura de lemn si neaparat amestecam de jos in sus, ca sa pastram pufosania blatului. Faina trebuie cernuta si adaugata treptat. Altfel facem cocoloase si nu vrem cocoloase. Cel mai bine cernem cate 2 linguri deasupra bolului unde se intampla toata actiunea. Dupa ce terminam dam drumul la cuptor la 180 de grade, sa se incalzeasca si apoi tapetam forma cu unt si faina. Il lasam cam 30 de minute la cuptor. Il incercam cu o scobitoare inainte sa il scoatem. Cand este gata, trebuie lasat la racit mai intai in cuptor cu usa usor intredeschisa apoi afara pe un gratar. Il taiem in doua doar dupa ce s-a racit complet.

2014-03-23 13.57.432014-03-23 14.12.102014-03-23 14.43.312014-03-23 16.02.46

Cat e blatul la cuptor, facem crema. De preferat o facem in bolul inalt care vine odata cu blendarul. Punem pentru inceput laptele, zaharul pudra si uleiul. Schema este in felul urmator: bagam mixerul si il lasam timp de 10 secunde sa mearga pe fundul bolului. Apoi ridicam blendarul incet, incet. Toata operatiunea ar trebui sa dureze 2 minute. Dupa aceste doua minute o sa vedeti ca ingredientele s-au transformat intr-o crema densa. Bun adaugam si pudra de cacao si amestecam un pic inainte sa dam drumul iar la blender. Mai blenduim inca 2-3 minute si gata, avem crema. Mie mi s-a parut un pic cam uleioasa personal dar inca nu am lasat-o la rece. Ar trebui sa fie mai buna a doua zi.

Finalul? Punem crema la mijloc si glazuram cu aceasi crema. Daca avem niste fructe prin casa le putem folosi la ornat. Eu am avut capsuni. Rezultatul final este multumitor pentru un prim tort facut cap coada integral acasa. Daca va plac blaturile insiropate atunci faceti si un pic de sirop pentru el. Pofta buna!

2014-03-23 17.49.14

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.