Reteta zilei – Prajitura cu mar si morcov

Eu unul nu prea ma omor cu prajiturile, drept pentru care nici nu am rabdare sa le fac. Cel mult fac niste clatite sau vreo tarta cu mere. In schimb, cofetarul meu de acasa face niste prajituri de te lingi pe degete. Este si cazul prajiturii a carei reteta o prezint azi: Prajitura cu mar si morcov. Drepturile de producator ii apartin doamnei. Ingrediente:

  • 1 cana morcov ras
  • 1 cana mere rase
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • sucul de la o portocala
  • 100 ml apa minerala
  • 300 g faina
  • 1 plic praft de copt
  • 1 plic bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala

Preparare: Intr-un vas se amesteca zaharul, uleiul, zeama de la portocala si apa minerala pana cand se topeste zaharul. Se adauga morcovul si merele rase si se amesteca bine, dar incet. Se pune faina cu toate prafurile (bicarbonatul, praful de copt si scortisoara) si se adauga in amestecul de mar si morcov, lingura cu lingura. Se pune si coaja de lamaie si de portocala. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna apoi compozitia si se coace in cuptorul, care a fost bine incins, la 180 grade timp de 40 de minute. Cand e gata (verificati cu o scobitoare) se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie. Pofta buna! Dupa cum ati observat, reteta nu contine lapte, unt sau oua, deci este o buna optiune pentru perioada de post. Daca vi se pare prea dulce, puteti pune mai putin zahar.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.