Eu cu cine NU votez?

Gata, stiu cu cine votez la urmatoarele alegeri. Nu stiu cum nu mi-am dat seama pana acum, tinand cont ca raspunsul la intrebarea caragialeana „eu cu cine, hâc, votez?” l-am avut chiar „in fata ochilor”.

Abordarea a fost gresita tot timpul. De 24-25 de ani, abordarea a fost complet gresita. Pai n-am votat noi pe cei care au zis ca fac? Nu conteaza ca a fost Iliescu, Constantinescu sau Basescu, orice ESCU (doar Vadim a fost fara sufix), liberali, sociali, taranisti, democrati, conservatori sau minoritati. Toti au zis ca fac mai mult si mai bine decat ceilalti.

Au zis ei ca atrag fonduri? Au atras. Si le-au absorbit…tot ei.

Au zis ei ca fac autostrazi? Au zis. Probabil ca le-au facut la unguri sau la bulgari, ca in Romania nu prea se vad.

Au zis ei ca atrag investitori. Au zis. Si au venit. Singuri.

Au zis ei ca vor scadea somajul si fac locuri de munca? Au zis si asta. Si l-au scazut. Oamenii s-au dus a munceasca in Italia, Spania, Cipru, Grecia, Anglia, Franta…

Au zis ei ca fac reforme in invatamant, economie, finante, justitie si cate si mai cate domenii? Au zis. Si au ramas cu zisul. Spagile merg in continuare pe banda rulanta. Sunt deja „implicite”, dar se cheama servicii.

Anul acesta sunt iar alegeri, deci, o sa puna cu totii aceeasi placa. Indiferent de partid, cu totii stiu ce trebuie facut in tara asta. Cel putin pana sunt alesi. Cu totii ruleaza acelasi disc zgariat, care cam sare. Si, sincer, pentru ei este extrem de simplu: iei ce nu s-a facut in ultimii 4 ani de guvernare, pui pe lista de prioritati electorale, in platforma, promiti ca o sa le faci tu si lasi loc peste 4 ani pentru aceleasi masuri. Cu alte cuvinte, nu faci nimic.

Asa ca, anul acesta m-am hotarat. O sa-i votez pe cei care NU promit reforme in invatamant, justitie, economie si altele. O sa-i votez pe cei care NU promit infrastructura. O sa-i votez pe cei care NU promit inlaturarea evaziunii fiscale. O sa-i promit pe cei care NU promit locuri de munca si investitii.

O sa-i votez pe cei care o sa zica „noi NU o sa facem nimic”. Nu mai vreau sa fiu pacalit. Macar astia o sa se tina de cuvant si NU o sa faca nimic, decat unii care de 25 de ani promit de toate si tot ce fac este sa-ti dea cu tifla. O sa merg pe mana celor care spun adevarul.

O sa votez pe cei care promit ca NU fac. Sau…o fi invers? Sa-i votez pe cei care NU promit ca fac? Tot am o dilema, dar o rezolv eu pana la alegeri (sper!).

PS: Avea dreptate Musatescu. Tare bine mai functioneaza psihologia inversa.

[embedplusvideo height=”350″ width=”400″ editlink=”http://bit.ly/1jcYvr8″ standard=”http://www.youtube.com/v/lgEw8SqesNE?fs=1″ vars=”ytid=lgEw8SqesNE&width=400&height=350&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep5532″ /]

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.