Vanatoarea de muste

Desi parerea mea este, inca din momentul in care a fost infiintat, ca avem cel mai incompetent Guvern si Parlament de la Revolutie incoace, mai nutream undeva intr-un ungher al mintii o speranta ca, pe ici pe colo, mai exista niste oameni in pozitii sus puse care mai pot sa ia niste decizii si masuri care sa le mai spele din rusine. Din pacate cred ca am sperat prea mult si in loc sa se spele de rusine, ai nostri s-au spalat pe maini.

S-au spalat pe maini neasumandu-si niciun fel de responsabilitate, cum o face de obicei. Nu, nu e vorba de accidentul de zilele trecute, ci e vorba de vechea problema cu cadrele didactice si banii pentru fondul clasei si alte cheltuieli sau cadouri.

Ce a zis domnul Pricopie? Ca o sa ia masuri, ca o sa discute cu inspectorii…

…le-am cerut inspectorilor sa aiba intalniri cu toti directorii din tara, sa discute problema fondului clasei, a modului in care acesti bani circula, ce este permis si ce nu este permis si cum sa se evite situatii de coruptie in scoli.

sursa

Si cu asta, basta.  A pasat totul la inspectori, iar inspectorii i-au luat la rost pe directori care, la randul lor, i-au luat la rost pe profesori, invatatori si chiar pe parinti. Au fost pusi cu totii sa faca liste si sa semneze declaratii peste declaratii cum ca nu au luat si ca nu au dat bani si, gata. Am ascuns sub pres problema, nu o mai avem.

In primul rand, sa ajungi sa dai cu subsemnatul, sa semnezi liste si cereri de parca ai fi ultimul criminal si esti chemat la Politie sau DNA, este injositor. Pentru un cadru didactic, este injositor.

In al doilea rand, presiunea care se pune pe cadrele didactice si scoli acum este enorma. Si asta se reflecta in activitati care NU se mai fac in scoli. NU se mai tin concursuri, NU se mai fac tabere, NU se mai fac excursii, pentru ca profesorilor si directorilor le e frica sa mai puna mana pe bani, de teama sa nu fie acuzati.

Si nu in ultimul rand, Ministerul nostru omoara muste, in loc sa vada de unde a venit roiul. Cum apare un caz, filmat sau nu, cu profesori care au cerut bani sau care au primit diverse cadouri, anihileaza „musca”, profesorul. Mai apare un caz la o alta scoala? Anihileaza si „musca” cealalta. Si asa mai departe, dar se tot mira pe unde intra in casa atatea „muste”, fara sa se uite ca a lasat geamul deschis. Exact, fara sa se uite ca EI sunt de vina ca geamul este deschis sau spart si nu fac nimic sa-l inchida sau sa il repare.

Atunci cand ai o problema, o rezolvi punctual. Prinzi musca, ii tragi una cu pliciul si gata. Dar cand ai acelasi tip de problema din mai multe locuri, cand roiul de muste s-a mutat cu totul in casa la tine si tot mai apar alte si alte muste, ar trebui sa vezi pe unde intra si de ce. Ce le-a atras pe muste? Oare la tine in casa miroase a … diferit? Ce ai putea sa faci sa nu mai fie atrase mustele de „mizeria” de la tine din casa? Degeaba dai cu insecticid si omori un roi, peste doua zile ai alte muste la tine in casa, pentru ca geamul este inca stricat, iar la tine in casa miroase tot a … mizerie.

Din pacate, guvernul nostru prefera sa sa cheme dezinsectia sa faca treaba in locul lui, in loc sa faca ceva constructiv pentru ca astfel de probleme sa nu mai apara.

In conditiile acestea, credeti ca se va schimba ceva? Hai, acum sunt cu totii suspiciosi si se feresc. Dar nu va trece mult si se va reveni la vechile obiceiuri. Iar aceasta pentru ca guvernul NU va aloca fonduri pentru scoli si profesori, guvernul NU va investi in invatamant si in fiecare an vor aparea idei mai noi si mai crete care vor da peste cap totul. Si vor aparea alte si alte muste care se vor „infrupta” din mizeria lasata in casa de niste „mesteri” nepriceputi.

muste

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.