Toata ziua discriminam…

Societatea umana a cam luat-o razna in ultimul timp. Se vede cu ochiul liber pe strada si la TV. Iar noi, cei hamesiti de foame inainte de Revolutie, am luat tot ce e mai de proasta calitate de la vestici, inclusiv interpretarea sau ducerea la extrem a unor lucruri si situatii normale.

Sunt unele situatii in care cred ca se exagereaza mult prea mult, iar acestea sunt situatiile in care cuvantul “DISCRIMINARE” este in rolul principal.

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a considerat ca fiind discriminare faptul ca, la scoala 81 din Bucuresti, a fost organizat un concurs de impartire a elevilor de gimnaziu in doua clase: una de elita si cealalta… din ce a mai ramas.

Organizarea unui concurs pentru a imparti elevii apartinand aceleiasi specializari (matematica) din ciclul gimnazial in doua clase, dintre care una de „elita”, constituie o fapta de discriminare indirecta, anunta Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD a decis astfel sa amendeze Scoala Generala nr. 81 din Bucuresti cu 1.000 lei.

Sursa

Acum nu, pe bune, prea exageram! Nu vi se pare ca incearca sa ne aduca la acelasi nivel pe toti? Nu suna a comunism, unde toti oamenii erau egali (numai ca cei din conducere erau mai egali decat ceilalti)?

Faptul ca niste copiii au o mai mare inclinatie si intelegere fata de matematica (sau alte stiinte), este vazut ca si discriminare? Faptul ca a fost dat un examen pentru impartirea lor pe nivele de este considerat discriminare? Cu alte cuvinte, daca vrei sa faci performanta cu cei care POT FACE PERFORMANTA, este considerat ca si discriminare?

Sa ne imaginam o situatie in care profesorul de matematica vine la scoala si scrie o problema pe tabla. Jumatate stiu sa o faca, cealalta jumatate, nu. In conditiile acestea, cel care nu stie sa o faca (nu neaparat pentru ca nu-l duce mintea, ci pentru ca este o pramatie care sta si se gandeste pe unde sa “o mai arda” cu baietii si fetele dupa ore), se duce la tac-su acasa si ii spune ca profu’ de mate il discrimineaza, dand probleme asa grele. Tac’su vine la scoala cu o falca in cer si una in pamant si se ia de profesor, diriginte si director. La ce se ajunge? La ora urmatoare profesorul de matematica va da numai probleme de genul 1+1=2. Cine este acum discriminat? Pramatia sau cel care are IQ-ul de trei cifre? Concluzia: din “discriminarea” unora ajungem la discriminarea celor care sunt acuzati ca discrimineaza, nu?

In conditiile acestea, daca unii pot mai mult, de ce nu ar fi impartiti pe clase? Unii sa studieze “rocket science” daca vor si pot, iar ceilalti sa faca ce pot pentru nivelul lor. Este o tampenie faptul ca se considera discriminare acest lucru. Fiecare scoala vrea sa se mandreasca cu elevii sai, cu premiile obtinute si inovatiile facute. In strainatate sunt concursuri intre scoli, la care participa elitele. Punandu-i pe toti in aceeasi oala nu creezi decat niste limitari, iar cei care pot mai mult sunt cei discriminati!

Nu pe bune, dar in conditiile actuale orice poate fi interpretat ca si discriminare! Imi iertati limbajul plastic, dar daca unul este prost de la natura si altul este istet, asta inseamna ca Mama Natura a discriminat prima, nu? Faptul ca un om are pielea alba si altul neagra este iarasi discriminare. Faptul ca exista doua sexe, masculin si feminin, este tot o discriminare nu?  Si exemplele pot continua.

Prea cautam peste tot discriminarea. S-a transforma totul intr-o vanatoare de vrajitoare, de oameni care discrimineaza. Nu mai ai voie sa-ti expui parerea pentru ca discriminezi. Nu mai ai voie sa ii spui unuia ca e prost pentru ca discriminezi. Nu mai ai voie sa-i spui unuia ca este tigan, desi el isi spune asa, pentru ca discriminezi. Tot ceea ce facem este discriminare, directa, indirecta, pozitiva sau negativa. Eu ma simt  discriminat pentru ca tot ceea ce spun este interpretat cum vor unii sau altii. Si sunt discriminat pentru ca nu sunt lasat sa fac ceea ce vreau, de unii sau altii care interpreteaza anumite situatii dupa cum cred ei. Corect?

DISCRIMINÁ, discriminez, vb. I. Tranz. (Rar) A separa, a face deosebire, a face distinc?ie, a distinge. – Din lat., it. discriminare, fr. discriminer.

A DISCRIMINÁ ~éz tranz. (persoane) A lipsi de egalitate în drepturi; a limita în drepturi (în compara?ie cu ceilal?i cet??eni). /<lat., it. discrimare, fr. discriminer

DISCRIMINÁ vb. I. tr. A separa, a face deosebire, a distinge. [< lat. discriminare, cf. it. discriminare, fr. discriminer].

Sursa

Este o pierdere de timp si o porcarie ceea ce se intampla! La extrema, faptul ca eu gandesc altfel fata de altii, este o discriminare. Faptul ca eu imi spun parerea care nu este aceeasi cu a altora este o discriminare. Practic, orice fac poate reprezenta o discriminare, nu?

Hai sa fim seriosi si sa ne ocupam de problemele mai grave din invatamantul romanesc decat de asa zise discriminari! Banii aceia dati amenda puteau fi folositi de scoala pentru unele activitati care ar aduce valoare.

Daca nu stiati, si pedepsirea cu trimiterea la colt a elevilor (nesimtiti si obraznici, care nu au niciun fel de respect fata de profesor) si scoaterea de la ora este considerata tot discriminare si pedepsita ca atare.  Numai ca pentru acestea s-au gandit sa dea o lege. Pe cine apara sau discrimineaza, decideti voi.

Pana atunci sa punem de-o coliva pentru educatia si invatamantul romanesc.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.