Circus politicus

Poate sunteti si voi la curent cu ultimele noutati in ceea ce priveste creditul fiicei lui Basescu si campania lui Ponta in aceasta privinta.

Daca nu, lucrurile stau cam asa: fata lui Basescu, Ioana, s-a ales cu cateva hectare de teren in judetul Calarasi, dupa ce a contractat un credit de la o banca, desi, se pare ca, nu avea acoperire sau dreptul de a lua un astfel de credit. Gurile spun ca Ioana Basescu a primit aprobare pentru un astfel de credit pentru ca, normal, este fata presedintelui.

Dupa ce toate acestea au aparut in presa, s-a sesizat si Guvernul, mai ales primul ministru, care a pus la lucru grupurile parlamentare PNL si PSD sa infiinteze o comisie pentru cercetarea acestui caz. Probabil ca are o restanta la presedinte, de cand cu scandalul cu plagiatul.

Lasand la o parte faptul ca acordarea unui credit de acest ordin de marime nu ar fi fost posibila pentru oricine insa, probabil, faptul ca Ioana este fiica presedintelui a ajutat-o sa obtina ceea ce a dorit, in momentul de fata asistam, pentru a nu stiu cata oara, la un spectacol parlamentar si guvernamental, menit, ca si orice can-canism sau mondenism penibil, sa abata atentia romanului vigilent, privitor la TV si consumator de ziare mondene si telenovele, de la adevaratele probleme ale societatii.

Sincer, daca Basescu si-a folosit influenta pentru a-si ajuta fiica sa obtina un astfel de credit, trebuie facut ceva pe acesta tema. Insa, acest lucru pica, din intamplare (sau nu) fix intr-un moment in care Guvernul nostru ia niste decizii importante: proiectul Rosia Montana, taxe pe combustibil, salarii marite (sau nu) la bugetari, reindexari (sau nu) de pensii, alte taxe si impozite aparute din senin si menite sa stranga bani de la cei care platesc luna de luna la Stat banii castigati cinstit. Iar asta in conditiile in care onorat premierul nostru declara sus si tare ca Romania nu este un El Dorado, mai ales pentru, culmea, singurele companii care INVESTESC in momentul de fata in tara asta, cele private.

Ca om cinstit ce cred ca sunt, astept ca institutiile in cauza sa-si faca meseria si sa sanctioneze orice abateri de la legi, fie ele facute de presedinti, premieri, ministri sau parlamentari pentru ca eu si altii i-am ales sau am facut posibila punerea lor in functii de decizie. Dar, ca si roman cinstit, nu imi place circul si minciuna, nesimtirea si epatarea. Nu imi place ca unii sau altii sa ascunda mizeriile care le fac sub acoperirea mizeriilor facute de altii.

Pentru ca increderea mea in ei oricum este slaba si atarna de un fir de par. Orice scandal de acest gen nu face altceva decat sa reduca din dramul de incredere acordat unora sau altora.

Oricum, pentru majoritatea populatiei increderea in voi, politicienii, tinde abrupt spre zero si ajungeti sa fiti votati numai de cei pe care ii „legati” de voi intr-un fel sau altul, lachei de-ai vostri si oameni de aceeasi teapa, care abia asteapta sa va ia locul. Lasati circul ieftin, pentru ca noi nu vom mai plati bilete la intrare prea curand!

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.