Teorii

Nu sunt un mare fan al teoriei conspiratiei desi trebuie sa recunosc ca am vazut o multime de documentare pe net si am citit destule reportaje, insa nu pot sa neg ca ceea ce se intampla in momentul de fata in Romania este o posibilitate ca aceasta teorie sa fie mai mult sau mai putin adevarata.

Si spun asta plecand de la ideea ca, ori clasa politica ce ne conduce in momentul de fata este total incompetenta, ori sunt manevrati de undeva si de altcineva.

Este prea de tot linistea asta actuala. Niciodata, de la Revolutie incoace nu a fost atat de liniste. De fiecare data existau partide si oameni care aveau ceva de strigat impotriva celor de la putere. Si pe vremea lui Iliescu, si a lui Constantinescu, dar si a lui Basescu. Intotdeauna opozitia a fost activa, au fost scandaluri. Acum…liniste. Nimic. Opozitia practic nu exista. Nu mai avem niciun partid sau uniune care sa fie puternic pe pozitie impotriva celor care ne guverneaza si care sa iasa zilnic in fata si sa spuna ceva contra. Nici ungurii nu mai zic nimic. Liniste totala. In conditiile actuale, la urmatoarele alegeri practic nu va mai exista o alta varianta de guvernare. Uneori imi e dor de un Vadim Tudor, care sa ne mai scoata din amorteala aceasta.

Plecand de la prima idee, guvernul actual pare mai incompetent decat cel care l-a condus Ciorbea sub presedentia lui Constantinescu. Nu exista nicio realizare majora intr-un an si jumatate. Doar, pe ici pe colo, cateva masuri menite sa mai tina in priza populatia care i-a votat, visand la miere si lapte: cateva puncte in plus la pensii, ceva salarii la bugetari, cateva legi. Reforme: zero. Investitii: zero. Vorba celor de la Taxi: Industria: zero!  Invatamantul: zero! Suntem in 2000… treisprezece (superstitiosi sau nu)!

In acelasi context, parca niciodata nu au parut atat de „pe fata” minciunile, promisiunile si manipularile actualilor. Si par atat de evidente incat trebuie sa fii orb sa nu le vezi. Vorbesc aici de plagiat, de alegeri masluite, de proiecte construite pe ascunderea realitatii, plus promisiuni nerespectate.

Este ca si cum, USL-ul habar nu avea ce se intampla in tara pe vremea PDL-ului si imi este tare greu sa cred ca nu au existat si nu exista specialisti in aceste partide care sa nu fi stiut ce masuri au fost luate prost acum cativa ani si ce s-ar fi putut face mai bine. Ca sa fac o comparatie, este ca si cum USL-ul ar avea in compunere doar scolari de gimnaziu, iar PDL-ul era format numai de studenti. Un exemplu clar este legat de infrastructura si scandalurile cu autostrazile. Daca dupa 2000 proiectele legate de autostrazi erau discutate zilnic, acum nu stiu daca de vreo luna-doua au mai aparut stiri pe acesta tema. Dupa scandalul cu pierderea dosarului Bechel, totul a adormit.

Iar asta ma face sa ma gandesc la a doua varianta, cea cu manipularea celor de la putere de catre altii, nu neaparat din tara. Daca este in desfasurare o intreaga teorie a conspiratiei in Romania? Pentru ca asa pare ca se intampla. Toate scandalurile acestea cu Bechtel, Rosia Montana si cu gazele de sist, precum si vizita lui Ponta in SUA (dupa 10 ani de la vizita ultimului ministru roman acolo) conduc la aceasta idee. Ideea ca guvernul actual pozeaza in incompetenti si etaleaza aroganta pentru a ascunde ceva. Vizita celui de la Bilderberg fix in momentul in care in tara manifestatiile contra Rosia Montana si a gazelor de sist au avut cea mai mare intensitate, parca te-ar duce cu ideea la o astfel de teorie. Faptul ca proiectul de lege legat de Rosia Montana va fi schimbat sa cuprinda toate exploatarile auro-argintifere, iar spune ceva. Faptul ca sunt inlaturati din posturi de conducere, fara nicio justificare plauzibila, oameni care cunosc adevarul si au dovezi sau oameni deveniti incomozi pentru ca spun adevarul si ii trag la raspundere pe cei care detin puterea, iar spune ceva. Faptul ca in Sanatate nu se face absolut nimic de atati ani, iar institutul Cantacuzino este pe butuci, permitand astfel importul masiv de vaccinuri si medicamente, la preturi inzecite, iar spune ceva. Faptul ca Ponta s-a dus in SUA fix dupa un sir de proteste, ce dureaza deja de o luna si jumatate, si nu inainte, ca si cum ar fi chemat sa dea raportul, iar spune ceva. Sunt atatea coincidente si semne de intrebare in acelasi timp…

Daca o astfel de teorie este, de fapt, reala??? Latenta asta si aparenta incompetenta a actualilor este prea stranie. Refuz sa cred ca nu se gasesc cativa oameni cu cap intr-o uniune atat de mare, care sa poata pune lucrurile in miscare. Mi-e greu sa cred ca in 8 ani cat a stat deoparte PSD-ul nu a reusit sa atraga oameni capabili. Si chiar daca nu ar fi astfel de oameni, pot fi gasiti in alte locuri. Sunt atati independenti care pot gandi si actiona. Nu trebuie neaparat cautati in celelalte partide.

Nu stiu… Poate sunt doar teorii… Sper ca doar prima este cea adevarata, pentru ca aceea poate fi schimbata de noi, romanii.  A doua…

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.