What`s down?

Mare stire mare saptamana trecuta. Rapperul What`s up a fost cenzurat politic de catre Liana Stanciu si TVR, in timpul reprezentatiei sale din cadrul festivalului Callatis. Eu sesizez cel putin 2 greseli mai sus. 

In primul rand eu nu pot pune semnul egal intre What`s Up si rapper. Pentru mine, a canta muzica rapp inseamna sa transmiti un mesaj mult mai puternic decat: „Eu si iarna sunt pe val” sau ” O fi soare dar nu`l vad io”. Plus ca rapperi in general nu au o voce foarte melodioasa si mai mult, conform dexului ( online, ce-i drept) :”RAP [ræp] (cuv. engl. „b?taie u?oar?”) s. n. Gen muzical de origine afro-american?, caracterizat? prin rostirea sacadat? a textului. Este diferen?iat ca mesaj pe coasta de Est ?i pe cea de Vest a S.U.A. Acreditat în rândului publicului alb de trioul Run-D.M.C. De multe ori mesaj violent ?i rebel. ”  Repet, pentru mine vocea lui este melodioasa si in nici un caz nu mi se pare ca rosteste sacadat textul. Oricat ar vrea CAT music sa se laude cu el, daca nu canta alaturi de Andra nu auzea nici naiba de el.

A doua greseala pe care am sesizat-o este cea referitoare la faptul ca Liana Stanciu, la cererea producatorilor ei, l-a cenzurat politic. Da-o in doamne iarta-ma de treaba. Cum sa consideri cenzura un minut si jumatate de discurs social. Si de ce era nevoie sa urce Liana Stanciu pe scena sa ii smulga microfonul? Nu putea regia pur si simplu sa ii opreasca microfonul? Oricum a zis ce avea pe suflet. I s-a smuls microfonul dupa ce a folosit cuvantul „cacat”.

 

[embedplusvideo height=”350″ width=”350″ editlink=”http://bit.ly/15xrAUJ” standard=”http://www.youtube.com/v/5mNHR-mgvnI?fs=1″ vars=”ytid=5mNHR-mgvnI&width=350&height=350&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6295″ /]

youtube.com

Eu zic sa ne trezim si sa realizam ca cel mai probabil momentul a fost regizat. Parerea mea este ca au ales prost festivalul, pentru ca nu cred ca au avut cine stie ce audienta. Maxim de puncte le acord pentru faptul ca au ales o televiziune nationala si astfel au ajuns la majoritatea gospodariilor din tara. Doar ca majoritatea gospodariilor din tara nu au habar cine este „celebrul” rapper WhatsUp. Una peste alta momentul a fost degeaba si penibil.

2 Comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.