Jungla umana?

Din momentul in care am aflat ca potaia care a omorat copilul in parcul Tei a fost ELIBERATA de un ONG care isi asumase raspunderea, pentru mine ONG-urile iubitoare de javre nu au mai avut nicio credibilitate. Existenta lor este zero, nula si inutila.

Daca pana atunci ar mai fi ramas pe undeva intr-un ungher al mintii mele o idee mica si marunta ca aceste ONG-uri fac totusi ceea ce zic, ieri dimineata aceasta idee s-a stins cu totul. Locul ei a fost luat de o stare de razvratire si de enervare care tinde sa se mareasca cu cat ma gandesc mai mult la faptul ca am ajuns sa traim, prin incompetenta unora, in mijlocul unei jungle.

Nu era de ajuns ca suntem inconjurati zilnic de animale umane, de cocalari si smecheri, de nesimtiti si de parveniti care ne trateaza intotdeauna cu indiferenta sau superioritate, desi marea majoritate abia ieri au coborat din copac. Nu este de ajuns ca in fiecare zi trebuie sa facem slalom printre bolizi condusi de astfel de indivizi, ca trebuie sa fim atenti ca nu cumva o privire aruncata unui astfel de „specimen” sa ii para provocatoare individului. Acum am ajuns sa trebuiasca sa ne ferim si de ANIMALELE care sunt lasate singure pe strada de niste incompetenti care se declara zilnic, batandu-se cu pumnul in piept, a fi milosi si milostivi.

Statistici de ani de zile arata trendul: din ce in ce mai multi oameni muscati, din ce in ce mai multe javre libere pe strada. Milioane de lei si euro cheltuiti in spitale si nicio lescaie pentru a lua vreo masura in ceea ce priveste javrele. Chinezul e de vina. Batrana de la spital e de vina. Copilul de 4 ani e de vina. Bunica lui a fost de vina. Oamenii sunt de vina, nu maidanezii. Oamenii sunt de vina ca se duc in parc sa se plimbe sau sa se joace. Oamenii sunt de vina ca incalca teritoriul detinut de haitele de javre hranite de „oamenii cu suflet bun”.

Oamenii sunt de vina ca isi duc existenta printre maidanezi. Oamenii au cazut pe locul doi in piramida trofica, locul lor fiind luat de mult de maidanezii si de servitorii lor, ONG-urile auto-declarate iubitoare de javre. Oamenii nu mai au drepturi, javrele si ONG-urile lor da. Oamenii nu pot sa mai scoata un cuvant in fata lor, insa javrele pot sa latre oricat si oricum si oriunde.

Ne-am intors din nou la legea junglei, unde cel mai puternic il mananca pe cel mai mic. Unde la putere sunt coltii si ghearele. Si incet incet schimbam jungla umana, stapanita de marlani, cocalari si politicieni corupti, pe jungla canina, stapanita de maidanezi si de ONG-urile lor. Si ca in orice jungla, scapa cine poate cum poate.

Si probabil ca asa va fi pana cand o sa cada prada junglei vreo odrasla a unuia sus-pus care va putea lua o masura in al x-lea ceas. Pana atunci, noi astia, cei neimportanti, putem trai in continuare la mila javrelor si ONG-urilor.

Sau nu?

1 Comment

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.