
Aceasta salata am facut-o zilele trecute si m-am inspirat de la un restaurant cu specific italian. De fapt reteta este o combinatie de mai multe retete de acelasi gen, deoarece are mai multe ingrediente decat veti gasi intr-o salata standard.
Ingrediente:
- piept de pui
- 1 salata verde
- 2 ardei gras
- 2 cepe verzi
- 3 rosii
- mozarella
- samburi de nuca
- struguri
Pentru dressing:
- 1 lamaie
- 100 ml ulei de masline
- 2 linguri de mustar dulce
- o legatura mica de patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare.
Se spala toate ingredientele. Salata si ardeii se taie fasii, rosiile feliute, iar ceapa rondele mici. Pieptul de pui se taie fasii si se prepara pe grill. Mozarella se rupe bucatele cu mana. Se amesteca totul cu boabele de struguri si samburii de nuca.
Dressing-ul se prepara astfel: intr-un borcan se pune uleiul, apoi zeama de la o lamaie, mustarul, sarea si piperul si patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul la borcan si se agita bine pana se omogenizeaza. Se presara peste salata.
Pofta buna!
Nuci, struguri si mozarela la un loc? Interesant.