Italia

Mi-am dorit foarte mult sa vizitez Toscana. Toate pozele cu balotii de fan si copaceii alungiti ma fascinau. Anul asta am reusit sa ajungem si am petrecut o saptamana aici si in zona Emiglia Romana, fiind cazati in Bologna. Desi a fost o vacanta cu peripetii, as revenii in zona pentru mancarea foarte buna si pentru a vizita in detaliu zona de sate.

Primele 2 zile au fost mai dificile pentru ca am petrecut destul de mult timp pe la Consulatul de la Bologna. In principiu am avut de indurat cozi si nervi, pentru a obtine titlul de calatorie necesar intoarcerii in tara. Am reusit sa vedem Bologna(evident), Pisa, Mare di Ravenna si Mare di Pisa, Florenta si Verona. Cum as descrie toate aceste orase? Agitate si pline de turisti. Cel putin Florenta a intrecut orice asteptari ale aglomeratiei. Cozi interminabile in jurul muzeelor sau a Galeriilor Ufizi si sute de turisti misunand pe peste tot, in cautarea pozei perfecte. Bine, a existat si o exceptie: Verona. Cred ca acesta  a fost motivul si pentru care mi s-a parut cel mai frumos oras vizitat in Italia, pentru ca era mai mult gol.

Mare di Ravenna si Mare di Pissa sunt iesirile la mare ale celor doua mari orase. In aceste zile ne-am dus la plaja si marea lor. Nu pot sa zic ca m-au impresionat, apa a fost mult mai sarata si la fel de murdara ca a noastra. Plaja era plina de oameni si nisipui extrem de fierbinte. Un sezlong era in jur de 6 euro si daca vroiam si umbreluta mai adaugai inca 4 sau 6 euro. O apa la 1.5 l era 2 euro iar o bere de 0.5 cam 3 euro. Pentru ca la Mare di Pisa am ajuns in weekend, am cautat ceva un loc de parcare.

Magazinele din Bologna si Florenta destul de scumpe. Noroc ca am gasit un outlet langa Bologna de unde mi-am cumparat cateva perechi de pantofi si blugi. Mancarea destul de scumpa si ea , insa foarte buna. Mie cel putin mi-au placut la nebunie pastele. Mi s-a parut fantastic cate de multe variante de paste exista si toate gustoase. Apoi au mai fost  parmezanul, prociuto si mozarella si ele toate, foarte foarte gustoase.

In concluzie, as recomanda o vacanta in aceste doua regiuni : Toscana si Emiglia Romana. Eu v-am zis as reveni pentru a ma caza la o casa intr-un sat uitat de lume, unde sa imi gateasca o italianca 100% si sa ma rasfat cu vin rosu.

Colaj1 Colaj2 Colaj3

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.