De obicei gatesc retete care le plac copiilor. Si cu totii stim ca pot fi foarte pretentiosi. Dar, niciodata nu am dat gres cu cartofi gratinati la cuptor.
Mi-am dat seama ca le place aceasta reteta cand am fost intr-un weekend prelungit la munte cu cativa prieteni si am stat la o pensiune-restaurant unde, copii au mancat cartofi gratinati foarte bine. Si de atunci le-am facut si eu.
Initial reteta era cu conopida, dar am vazut ca nu le place, asa ca am scos-o. Insa o puteti adapta, dupa preferinte. Ideal ar fi sa mentineti in reteta cele de mai jos.
Ingrediente:
- 500g cartofi
- o jumatate de punga (250g) de brocolli inghetat sau, daca luati din piata, o jumatate de capatana
- 3-400g branza dulce
- 250g smantana
- 2 oua
- 100g cascaval
- sare, piper
Mod de preparare
- Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun apoi la fiert intr-o oala cu apa si sare, cam 10 minute, pana se inmoaie.
- Intre timp se sparg ouale si se bat, se amesteca cu branza dulce si smantana, se adauga sare dupa gust.
- Cand cartofii sunt fierti se pun peste ouale cu branza si smantana, se adauga si brocolli si se amesteca totul.
- Dupa 20 de minute se scot de la cuptor si se rade cascavalul deasupra. Apoi se dau iar la cuptor timp de 5-10 minute, pana se rumeneste totul bine deasupra.
Se pot servi cu fel si fel de fripturi.
Pofta buna!