Despre servicii. Care servicii?

Mircea cel Batran a scris o gramada saptamana trecuta despre serviciile de la noi aici si aici. Reactia mea initiala este sa intreb care servicii? Desi ne plangem de ele nu vad nicio schimbare in bine. Din contra, mi se pare mai rau ca in alti ani. Iar atunci cand intalnim un prestator de servicii amabil si onest aproape ca vrem sa il luam in brate si sa il pupam. Asa rari si mai ales anormali ii gasim, cand acest lucru ar trebui sa fie ceva obisnuit. 

De ce sunt si eu totusi atat de inversunata? Am fost deja de 3 ori la noi la mare. As vrea sa ii ridic in slavi pentru ca sunt oamenii din zona de unde m-am nascut, dar nu pot. Nu in totalitate. Am fost in 3 perioada diferite si doar o singura data mi s-a parut frumos. Si eram atat de entuziasmata ca aproape vroiam sa fac o postare pozitiva. Stiu, socant. Mi-am zis sa astept si urmatoarea iesire, ca sa pot trage o concluzie finala. Si bine am facut.

Sa va explic. Dupa cum ziceam am fost de 3 ori la mare: odata la sfarsit de Mai, odata la inceput de Iunie si ultima data mijloc de iunie. Prima si ultima iesire au fost in weekend. Proaste alegeri. In Mai am fost in Neptun unde nu era nimeni. Nici macar propietarii teraselor, restaurantelor sau al magazinaselor. Din fericire pentru noi singura terasa deschisa din tot Neptunul era peste drum de hotelul nostru. Daca adaugam si faptul ca am fugarit efectiv soarele pentru ca am nimerit si vreme ploioasa, o sa ziceti ca deja exagerez. Hotelul a fost decent. L-am gasit pe booking la 120 doua nopti si la banii astia a fost decent. Daca am fi dat 120 pe noapte, nu cred ca mai eram asa vesela. Camerele nu mai fusesera aerisite de mult si saltele erau ciudate. In rest, ok hotelul. Personalul amabil.

A doua iesire a fost cu mult mai placuta. Am avut si soare, ne-am plimbat pe la pestera Sfantului Andrei, pe la Adamclisi si in general ne-am bucurat de peisajele dintre Murtfatlar si Mangalia. Drumul bun, graul aproape copt. Frumos. Ne-am cazat la Vila Reyna, o pensiune cunoscuta printre constanteni pentru restaurantul ei. Tariful pe noapte a fost de 75 euro dar am avut singura camera cu balcon, cu vedere superba la mare. Camera era destul de spatioasa si mobila noua, ne-au lasat sa tinem si beagle-ul in camera, baia spatioasa si curata iar personalul amabil de la mic la mare. Daaar. Trebuia sa existe si un dar, mi-ar fi placut sa avem si papuci inclusi ( stiu, o prostie) dar si presiune mai mare la apa. Defapt asta a fost marea problema. Apa nu a avut presiune si spalatul pe par a fost cel putin interesant. In rest, restaurantul este minunat, cu vedere la mare si paturici pentru frigurosii de pe terasa ( adica eu).

Ultima iesire a fost la Eforie Sud. Stiu ce o sa imi ziceti. Daca mergi in Eforie Sud asa iti trebuie. Trebuia sa stiu ca este o statiune moarta. Ei bine nu am avut de ales. Am mers pentru a ma bucura de compania grupului si nu  de minunatiile Eforiei Sud. La hotel am primit singura camera din hotel fara aer conditionat care se afla si la mansarda si pe partea pe care evident batea soarele in timpul zilei. Pe hol era cu mult mai racoare. NE-am simtit ca in reclama cu cetateanul european, mai ales ca am primit un amarat de ventilator. Tariful, bineinteles ca era de camera dubla normala si anume 200 de ron.  De la receptie ni s-a comunicat ca acesta a fost tariful negociat pentru grup si ca nu ne pot ajuta in aceasta privinta dar ne dau dreptate in nemultumirea noastra.

Ne-au  asigurat si masa. Mesele de pranz au durat 2 ore din care 1 ora jumatate pentru felul doi, care a venit oricum caldut. Hotelul se numeste Migador. Nu va recomand sub nicio forma camera M6. La cina am zis sa mergem in Eforie Nord, o statiune mult mai evoluata. Ne-am dus intr-un loc recomandat ca fiind unul dintre cele mai bune din Nord, Acapulco. Dupa ce ne-au fost aduse meniurile si am fost lasati sa ne uitam ce am vrea sa comandam ni s-a zis ca va dura cam o ora si jumatate comanda, indiferent de felul comandat. Grozave servicii, nu? Alta intamplare haioasa a fost cu Popasul Perscarilor, unde am mancat duminica la pranz si am asteptat 50 de minute nota. Mancarea foarte buna, pestele proaspat, chelnerita se straduia. Dar cum ziceam, nota a durat 50 de minute. Va recomand insa cherhanaua din Agigea, La Matei, care am inteles ca a facut fata valului de turisti.

Concluzii? Mai bine mergeti in timpul saptamanii la mare, cand este mai putin aglomerat. Va scutiti niste nervi si timp. A doua recomandare este sa incercati sa mancati pe cat posibil in Constanta. Sunt sigura ca si Mamaia este plina de povesti de necrezut despre calitatea mancarii sau calitatea serivirii. As fi vrut sa pot recomanda din toata inima litoralul romanesc insa mai avem muuuuult de avansat ca sa ajungem la niste standarde normale.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.