Concluzii dupa concediu

Motivul pentru care am absentat atat de serios in ultima vreme de pe blog a fost un concediu mult asteptat. Mai intai cateva zile in tara si apoi o saptamana in Italia cu baza in Bolognia. Concediul nu a fost lipsit de peripetii, de aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi concluziile pe care le-am tras. 

Pe scurt, am fost furati in prima zi de concediu, in plina zi, in plin autobuz. Ca niciodata, ne-am tinut buletinele la un loc. Odata cu portofelul cu pricina a disparut cu tot cu ele si cu cardurile si cu carnet de conducere. De aici vom trage doua invataturi cel putin:

1. Nu iti tine actele la comun cu persoana/persoanele cu care calatoresti. Nu stii niciodata cum da norocul peste voi!

2. Fa bine si emite-ti si pasaport. In cazul in care ai deja unul, nu il tine pe durata calatoriei in acelasi loc cu buletinul. Unul din ele ar trebui sa ramana la hotel, in seif eventual.

3. Nu mai tine toate cardurile la un loc. Uite asa ni s-au furat noua si debiturile si creditele plus niste bani lichizi.

4. Nu lua toti banii de vacanta cu tine cand iesi in oras. Ia cu tine cam cat crezi ca vei cheltui si restul in self la hotel.

Stiu ca suna complicat,  insa incearca sa rasfiri cat mai mult actele, ca sa nu ramai in fundul gol. De exemplu, eu daca aveam un pasaport valabil, as fi scutit zile de concediu plus 65 de euro. Faptul ca nu am tinut toti banii pentru excursie in portofel, a scutit insa cateva sute bune de euro. Cardurile au fost intradevar blocate toate aproape instant si nu s-a intamplat nimic pe ele dar nici acces la fondurile lor nu am mai avut.

O alta concluzie la care am ajuns este sa imi iau o zi tampon de concediu. Adica plec de luni pana duminica atunci imi iau si lunea urmatoare libera. Sigur vei fi obosit dupa drum. Sau, ca in cazul meu, ai de alergat pana la politie sa iti depui cererile pentru noile acte. Daca practica va este deja cunoscuta, imi cer scuze. Am trait doar eu in intuneric pana acum.

Acum in materie de destinatii, in ultima vreme am invatat ca exista foarte mult si bun maketing in jurul unor anumite orase/tari/obiective turistice. Iar cand ajungi acolo risti sa fi dezamagit. De exemplu mie Florenta mi s-a parut extrem de aglomerata si nu m-a impresionat in mod deosebit. Desigur, nu am avut timp sa vizitez galeriile sau muzeele. Defapt nu am avut timp sa vad nimic. Cred ca mi-ar fi trebuit toata saptamana ca sa vizitez toate obiectivele din Florenta la ce cozi imense erau la orice. Dar despre asta intr-o poveste viitoare. In schimb mi-a placut mult mai mult Verona, care avea cam jumatate din paginile dedicate Florentei, in orice ghid turistic.

Sper ca al vostru concediu a fost/va fi mai fara peripetii decat al meu!

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.