Cum faci rost de pana la 7000 de euro?

Simplu. Te lasi discriminat de cineva. Fraierul va primii amenda sau va fi amenintat cu amenda si tu te intelegi cu organul sa faceti jumi juma. Lasand gluma la o parte, se pare ca amenda pentru discriminarea unei persoane s-a majorat. Amenda cea noua este intre 1000 si 30.000 lei. Usturator, nu?

Sunt insa mai multe aspecte ale acestei stiri care ma nemultumesc. In primul rand toate siteurile de stiri si toate televiziunile au formulat stirea la modul ” Amenda de 7000 de euro daca zici tigan in loc de rrom”. Eu din aceasta stire am inteles ca e vreo lege noua, care se aplica tiganilor in mod special. Chiar incepusem discutii de genul daca ii zic unui non tigan, tiganule pot primii amenda pentru discriminare? In fine, ideea este ca nu doar pentru tigani vom primii amenda. Nu. Pentru oricine se va simtii discriminat de comportamentul sau cuintele noastre. Aici includ si homosexualii, de exemplu. Dar tampitii din presa si televiziune au pus accent pe tigani. Ar trebui sa primeasca amenda pentru ca au discriminat celelalte grupuri.

O alta problema care ma nelamureste este cine primeste defapt banii de pe urma amenzii? Daca e statul atunci avem o problema. Adica eu sunt discriminata si tot statul primeste bani de pe urma mea. Nu ii ajunge taxa de drumuri luata de 3 ori cel putin, nu ii ajung impozitele pe venit? Mi se pare normal ca cel dicriminat sa primeasca valoarea si sper sa fie legea asa. 

As vrea sa dau Uniunea Europeana in judecata pentru discriminare. De ce? Pentru ca a permis anumitor state membre sa pastreze masuri restrictive si prin urmare discriminatorii impotriva muncitorilor romani. Practic nu exista nici un criteriu revelant. Ei pur si simplu se tem ca noi vom munci si o vom face pe bani mai putini ca si localnicii si de ce nu, poate chiar si mai bine. Si atunci intreb: nu este asta o dicriminare? Faptul ca nu ne acorda si noua aceleasi facilitati la intrarea pe piata muncii europene? 

Al doilea aspect pentru care as vrea sa dau in judecata Uniunea Europeana pentru discriminare, este introducerea cuvantului Rrom care seamana izbitor cu Roman. Din cauza acestei schimbari de denumire toate Europa ne considera o tara de tigani. Toti furam, toti dam in cap, toti ucidem pentru ca suntem rromi. In plus, permite presei si media din tarile europene sa ne discrimineze pe fata : vezi ziarul The Sun, vezi Italia, vezi Franta si emisiunile minunate cu silvuplais. Asta nu se numeste tot discriminare? A platit cineva amenda pentru aceste fapte? Daca da, ma bucur. Daca nu, uniunea europeana este o mare adunatura de ipocriti. 

Treaba asta cu discriminarea este foarte sensibila. In afara de cazurile flagrante, in care ti se spune direct : “Nu te angajez pentru ca esti tigan/gay/femeie/mama”  celelalte cazuri sunt greu de demonstrat. Nu vad cum ai putea tu sa demonstrezi ca te ai simtit si implicit ai fost discriminat.

Daca afirm ca, statistic vorbind, cei din minoritatea rroma s-au dovedit a fi majoritatea hoti, mafioti, cersetori, mai este discriminare sau nu? Pentru ca am folosit cuvantul rrom si nu tigan, iar statistica nu minte. Este doar o afirmatie sustinuta matematic. 

3 Comentarii

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.