Traim in tara in care…

Acum ca ne-am intors cu totii din concediu cu burtile pline si mintea odihnita putem trece la lucruri mai serioase. Nu cu mult timp inainte va intrebam si ma intrebam daca „mai plecam din tara?”. Inclinam spre a ramane si a schimba ceva in tara in care ne-am nascut, decat sa migram spre tara in care ne-ar fi placut sa ne nastem. Acum am ajuns din nou la capatul rabdarii si ma bate iarasi un gand de plecare. Macar de plecare din Bucuresti. Mai jos am facut o lista cu o parte din motivele mele. Puteti completa oricand lista mea. 

 

Traim in tara in care de 6 ani se lucreaza la modernizarea unor linii de cale ferata si pentru care lucrarile nu s-au terminat inca.

Traim in tara in care exista 3 autostrazi functionale, din care una este neterminata dar data in functiune iar celelalte 2 sunt pline de gropi.

Traim in tara in care taxa de drumuri este cuprinsa si in benzina, in roviniete si in taxe de drum separate (ex pod, autostrada).

Traim in tara in care doctorii tineri si buni au plecat spre tari care le apreciaza performantele, iar cei care au ramas sunt majoritatea superficiali si corupti.

Traim in tara in care trebuie sa ne cumparam seringi, pansamente si medicamente atunci cand mergem la spital, desi acestea sunt in mod normal gratuite.

Traim in tara in care doctorii si profesorii au salarii pornind de la 1200 de lei.

Traim in tara in care salariul mediu pe economie este 1553 lei, iar salariul minim este 750 lei.

Traim in tara in care o chirie medie pentru un apartament de 2 camere, indiferent de orasul din tara, este cel putin 800 de lei la care trebuie sa adaugam si cheltuieli de intretinere, chletuieli pentru curent, gaze, mancare, haine, rechizite, etc.

Traim in tara in care un cersetor de meserie scoate pe luna minim 3000 de lei, din mila noastra.

Traim in tara in care Biserica are profit de 400 de milioane de euro, nu plateste impozite si nici salaraiile preotilor, nici nu intretine bisericile in care slujesc preotii respectivi si primeste fonduri de la stat.

Traim in tara in care esti claxonat de colegul de trafic din spatele tau, pentru ca ai lasat un pieton sa treaca pe trecerea de pietoni.

Traim in tara in care masinile ocupa benzile de viteza desi merg cu 50 la ora, in afara orasului, pentru ca le este frica de prima banda.

Traim in tara in care taiatul coloanei de masini este sport national.

Traim in tara in care daca nu iubesti cainii maidanezi agresivi, care au atacat oameni, esti un nesimtit fara suflet .

Traim in tara in care majoritatea iubitorilor de maidanezi nu ii iau in casa sa ii aiba grija de ei ci ii lasa tot pe strada si le dau pe trotuar de mancare.

Traim in tara in care Cancan si Libertatea sunt cele mai citite ziare.

Traim in tara in care Mihai Bendeac si Bianca Dragusanu sunt modele de urmat.

Traim in tara in care nu mai este la moda sa citesti si sa ai cunostinte generale.

Traim in tara in care maneaua este cel mai ascultat gen muzical.

Traim in tara in care orice petrecere se termina cu manele, indiferent daca am dansat toata seara pe alt tip de muzica.

Traim in tara unde cel mai citit autor este Paolo Coelho.

Traim in tara in care premierul plagiaza in lucrarea de doctorat, scapa cu asta si face chiar si glume despre asta in public.

Traim in tara in care majoritatea politicienilor sunt corupti si au facut averi de pe urma unor afaceri dubioase cu statul. 

Traim in tara in care padurarii au vandut jumatate din padurile tarii in mod ilegal si au facut averi imense de pe urma acestora.

Acestea sunt doar o parte din motivele care ma determina sa nu mai privesc cu ochi buni tara in care m-am nascut. Stiu ca nu toti romanii se regasesc in lista mea. Cunosc destul de multi oameni de calitate. Avem fiecare dintre noi avantajul de a ne alege prietenii. Dar ce facem cu oamenii pe care nu ii putem alege si cu care suntem nevoiti sa interactionam zilnic?

 

 

1 Comment

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.