Sa scriem si de bine

Da, pot scrie si de bine. Si da, vad si partile frumoase din tara noastra. Problema mea este ca avem tot mai multe exemple negative. Dar am zis ca azi scriu de bine. Doua stiri pe care le-am auzit la TV ieri mi-au atras atentia si ma fac sa imi pastrez speranta ca inca se mai poate face ceva in tara noastra. Stiri care nu implica salvatul mai stiu eu a ce grup de maidanezi. Nu. Stiri adevarate. Sper ca v-am facut curiosi.

Prima stire este legata de niste sateni din Prahova care au luat problema in mana. La propriu. „Localnicii dintr-un sat de lâng? Ploie?ti au strâns bani ?i ?i-au f?cut singuri ?osea de centur?. ?oseaua a fost finalizat? în dou? luni ?i a costat 1,2 milioane de lei.” sursa Evenimentul Zilei.  Ce au facut oamenii? Au pus mana de la mana si au strans banii. Ei erau pregatiti pentru 1,8 mil de euro insa firma de constructii angajata le-a facut o supriza placuta si totul a costat cu 600000 mii de euro mai putin. Firma portugheza a venit cu muncitorii portughezi si au terminat lucrarea in 2 luni. Sigur, carcotasii vor zice ca se stie ca satul Brazi este unul bogat si ca probabil si altii le-ar urma exemplul daca ar avea bani. Ii contrazic si le zic ca nu este o regula ca oamenii cu bani sa se implice in astfel de activitati si efectiv sa le pese. Vezi politicienii care stau si o freaca.

A doua stire a fost legata de Spitalul Jimbolia care a obtinut fonduri europene pentru deschiderea unei sere bio. Da si aici pot comenta carcotasii ca de ce le-o fi trebuit sera bio. Pai daca astea erau conditiile de obtinere a fondurilor au facut-o bio. Mie mi se pare minunat ca managerul Spitalului s-a implicat intr-un astfel de proiect si a avut rabdare din 2009 pana anul trecut, cand au primit efectiv banii. Spitalul are si cateva hectare cultivate cu grau, doua vaci si 60 de porci. Toate economia facuta cu mancarea ajuta Spitalul sa plateasca salariile la timp si sa isi acopere necesarul de medicamente. Asta mi se pare sa fi manager. Nu gargara si zero efecte. Actiune si rezultate palpabile. Bravo! 

Voi ce exemple pozitive mai stiti?

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.