Concluzii Eurovision 2013

Ca in fiecare an, cea mai mare audienta se inregistreaza in jurul Eurovisionului si nu in jurul emisiunii in sine. Mai exact, in jurul scandalurilor care iau nastere odata cu emisiunea. Pentru ca au si trecut cateva zile de la finala, imi permit sa imi expun concluziile. 

Majoritatea romanilor s-au impartit in doua tabere: trebuie sa il sustin pe Cezar pentru ca este roman si  nu trebuie sa il sustin pe Cezar pentru ca este roman. Da exista persoane care sustin un anumit lucru doar pentru ca este romanesc. Nu conteaza ca este o mizerie, este buna pentru ca este a noastra. Sau persoane care resping orice lucru doar pentru ca este romanesc. Bun sau rau, tot rau ramane. Din punctul meu de vedere, comentariile de genul ” nu are voce”  nu isi aveau locul avand in vedere ca omul este un contratenor apreciat international. Da, da, omul asta fara voce.

Nu mi s-a parut insa foarte inspirat show-ul asociat melodiei. Exagerat pentru gusturile mele. Melodia insa mi s-a parut placut diferita fata de celelalte lalaituri din program. Am apreciat si Germania, Irlanda si Grecia. Dar aici vorbim de gusturi. O persoana poate avea voce fara sa ne placa neaparat ce canta. Sunt doua lucruri diferite.

A fost sau nu a fost o conspiratie la voturi? Nu stiu ce sa zic. As inclina spre da. Nu pot sa cred ca romanii din Spania nu ne-au votat deloc. Dar si daca votau am inteles ca nu era mare diferenta. In Italia, desi Cezar a fost cel mai votat interpret, juriul a considerat ca meritam doar un punct. Deci ce importanta mai avea votatul? Plus sa fim seriosi. Ce s-ar fi intamplat daca am fi castigat noi concursul sau Spania. Noi nu avem nici bani si nici o locatie care sa suporte un astfel de spectacol iar Spania nu are banii necesari organizarii concursului. Sa ne amintim ca au existat tari care au refuzat participarea din cauza costurilor. Si daca bine imi amintesc si noi era sa zicem pas. 

O alta concluzie a fost ca artistii nu mai stiu sa faca spectacol. Vin imbracati pe scena ca pe strada cu tricou, blugi, fes in cap, esarfa la gat. Suntem la Eurovision totusi, nu la metrou. In plus, o parte dintre artisti mi se pareau ca aveau o atitudine de genul: “va fac o favoare ca ma aflu acum, aici sa cant”. Impecabili la capitolul asta au fost Italia, Anglia si Georgia, desi nu mi-au placut in mod special melodiile lor. 

Concluzia finala: Mi-ar fi placut sa ne pozitionam mai sus in clasament. Per total melodiile mi s-au parut pline de suferinta si plictisitoare. Dar cred ca asta e trendul si eu nu ma incadrez. 

3 Comentarii

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.