Daca as avea mai mult timp…

V-ati gandit vreodata ce ati fi vrut sa faceti in viata voastra de pana acum, daca ar fi fost sa aveti mai mult timp? Sau daca ati fi avut mai multe vieti?

Sunt atatea lucruri care le-as fi facut si le-as face daca as avea timp… Sper sa ajung sa le fac la batranete, daca o sa mai pot si daca renunt la unele vicii…

Mi-ar fi placut sa fiu speolog. Sau geolog. Sau om „de teren”. Sa ma duc in fel si fel de expeditii, sa umblu pe coclauri de nebun, ore in sir si sa ma bucur de natura si de tot ce nu e atins de modern si actual si de kitch si de fals.

Mi-ar fi placut sa fiu motociclist (inca mai cochetez cu ideea). Sa ma sui pe motor si sa umblu rebel dintr-un loc in altul. Cu pleata in vant si geaca de piele… Liber si fara nicio grija decat, poate, cum si unde mananc a doua zi…

Mi-ar fi placut sa fiu mai aproape de natura. Sa fac ceva care sa implice lucrul in natura. Sa nu depind de tehnologie, de televiziune, de net, de telefoane mobile, de calculator. Sa calatoresc mult si sa vad diverse locuri.

Dar aproape toate acestea depind de varsta si de conjunctura. Sunt sigur ca sotia mea ar fi fost un medic bun. Din pacate nu a fost sa fie (si nu imi pare rau, probabil altfel nu ne-am fi intalnit). Sunt sigur ca as fi fost un „explorator” bun. Dar cu totii alegem de cele mai multe ori c?i care sunt diferte de visele noastre.

Sper ca voi v-ati gasit locul in viata si ca stiti ce faceti cu timpul vostru, „personal si propriu”, ca sa zic asa, astfel incat sa va simtiti voi fericiti.

Eu unul sunt multumit. Dar stiu si simt ca as putea face mai multe. Si as fi facut mai multe.

Daca as avea timp mai mult…

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.