Re?eta zilei – Tocan? de pui, cu ciuperci si praz

N-am mai scris de mult timp re?ete. De fapt nici nu am mai avut prea mult timp s? mai g?tesc. Asear?, îns?, am f?cut un ”tur de for??” ?i am g?tit în familie. Ana a f?cut ”Ciorb? de lobod?” (re?eta într-o postare viitoare), iar eu am f?cut o ”Toc?ni?? de pui, cu ciuperci ?i praz”.

Ingrediente:
– un piept de pui (merge ?i cu pulpe dezosate)
– un praz mare
– 3-400g ciuperci
– 250ml sup? de pui
– sos de ro?ii
– ulei de m?sline
– sare, piper ?i alte mirodenii

Re?eta seam?n? pu?in cu cea de Ostropel de pui.

Se spal? carnea de pui ?i se taie cubule?e. Prazul se spal? bine (ave?i grij? s? nu r?mân? mizerie între frunze) ?i se taie rondele, groase de jum?tate de centimetru. Ciupercile se cur??? ?i ele bine ?i se taie feliu?e, cam de aceea?i grosime cu prazul.

IMG_1625

Se încinge ulei de m?sline într-o crati?? ?i se pune carnea, prazul ?i ciupercile. De preferat pune?i mai întâi carnea, ca s? se rumeneasc? pu?in, iar apoi ad?uga?i prazul ?i ciupercile. Ciupercile vor l?sa ap?.

IMG_1629

Ad?uga?i supa de pui ?i l?sa?i la fiert cam 10-15 minute. Ad?uga?i apoi sosul de ro?ii, eventual f?cut cu o lingur? de f?in? ?i sare, piper, mirodenii dup? gust.

IMG_1631

C?nd este gata preparatul, lua?i de pe foc ?i servi?i cu m?m?ligu??.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.