
N-am mai scris de mult timp re?ete. De fapt nici nu am mai avut prea mult timp s? mai g?tesc. Asear?, îns?, am f?cut un ”tur de for??” ?i am g?tit în familie. Ana a f?cut ”Ciorb? de lobod?” (re?eta într-o postare viitoare), iar eu am f?cut o ”Toc?ni?? de pui, cu ciuperci ?i praz”.
Ingrediente:
– un piept de pui (merge ?i cu pulpe dezosate)
– un praz mare
– 3-400g ciuperci
– 250ml sup? de pui
– sos de ro?ii
– ulei de m?sline
– sare, piper ?i alte mirodenii
Re?eta seam?n? pu?in cu cea de Ostropel de pui.
Se spal? carnea de pui ?i se taie cubule?e. Prazul se spal? bine (ave?i grij? s? nu r?mân? mizerie între frunze) ?i se taie rondele, groase de jum?tate de centimetru. Ciupercile se cur??? ?i ele bine ?i se taie feliu?e, cam de aceea?i grosime cu prazul.
Se încinge ulei de m?sline într-o crati?? ?i se pune carnea, prazul ?i ciupercile. De preferat pune?i mai întâi carnea, ca s? se rumeneasc? pu?in, iar apoi ad?uga?i prazul ?i ciupercile. Ciupercile vor l?sa ap?.
Ad?uga?i supa de pui ?i l?sa?i la fiert cam 10-15 minute. Ad?uga?i apoi sosul de ro?ii, eventual f?cut cu o lingur? de f?in? ?i sare, piper, mirodenii dup? gust.
C?nd este gata preparatul, lua?i de pe foc ?i servi?i cu m?m?ligu??.