Re?eta zilei – Quiche cu spanac ?i brânz?

Avantajul internetului este c? po?i g?si aceea?i re?et? în mai multe variante ?i practic po?i s? iei din fiecare ce î?i place mai mult sau ce ai prin frigider. La fel ?i cu re?eta de azi, Quiche cu spanac ?i brânz?. Am ales luat din 3 re?ete de pe net câte ceva ce mi-a pl?cut mai mult.

Ingredientele pentru aluat:- 200 g f?in? alb?
– 2 ou?
– 50 g unt
– sare
– pu?in? ap?

Pentru umplutur? am folosit:
– o pung? de spanac înghe?at (la prim?var? fac cu proasp?t)
– 300 g brânz? dulce
– o mân? de parmezan ras
– 2 ou?
– 1 lingur? f?in?
– 100 g smânt?n?
– sare, piper, busuioc m?cinat

Se prepar? aluatul punând într-un robot f?ina, ou?le, untul, sare ?i ap?. Se face o bil? care se d? la frigider pentru 30 de minute. Nu se fr?mânt?, altfel nu va mai fi moale ?i pufos.

Pân? se r?ce?te aluatul se prepar? umplutura. Spanacul se decongeleaz? (la cuptorul cu microunde). Se amestec? cu brânza, lingura de f?in?, parmezanul, ou?le, smântâna ?i mirodeniile.

Se întinde aluatul foaie ?i se pune într-o tav? de pl?cint?, uns? cu pu?in unt. Se d? la cuptor pentru 10 minute, la foc potrivit. Apoi se scoate, se pune umplutura, întins? uniform ?i se d? la cuptor cam 30 de minute sau pân? se face. Eventual pune?i ni?te rondele de ro?ii deasupra.

IMAG1560

Se serve?te felii, cu o bere rece sau un pahar de vin alb.

Poft? bun?!

PS: Nu am apucat s? fac poze pentru c? între timp s-a mâncat 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.