
Azi am fost la cump?r?turi diminea??, la Selgros. ?i tocmai primiser? pe?te, a?a c? mi-am f?cut ”damblaua” (dac? nu pot s? m? duc pe balt?) ?i am cump?rat. Da, ?tiu bancurile cu pescari care nu prind nimic ?i pescuiesc cu portofelul…
Re?eta zilei de azi, care pute?i ?i voi s? o face?i în weekend, este foarte u?oar?, atât ca mod de preparare cât ?i din punct de vedere al consisten?ei.
Am folosit p?str?v, care le place copiilor ?i hering, care îmi place mie. Se spal? pe?tele, t?ia?i coada ?i capul ?i îl t?ia?i apoi în lungul coloanei vertebrale. Da?i cu sare ?i pune?i pe grill, dup? ce l-a?i uns cu pu?in ulei.
Legumele care se folosesc sunt cele tari. Adic? morcovi, porumb, ardei, fasole verde, maz?re. Pute?i folosi ?i brocolli sau conopid?, dar nu ro?ii, pentru c? las? zeam?. Dac? nu ave?i legume proaspete, merg ?i cele congelate.
Se taie toate legumele cubule?e ?i se pr?jesc în tigaie, ad?ugate pe rând: mai întâi morcovii, apoi ardeii, porumbul, maz?rea ?i fasolea.
Orezul se fierbe conform instruc?iunilor. Eu folosesc orez de la Scotti, din cel thailandez, care fierbe în 30 minute.
Când orezul este fiert se adaug? la legume, se mai las? pu?in pe foc, amestecând s? nu se prind?. Se pot pune fel ?i fel de mirodenii sau sosuri (de pe?te, soia).
Poft? bun?!