Acasa Retete Re?eta zilei: Ciolan de porc cu varz? murat?

Re?eta zilei: Ciolan de porc cu varz? murat?

4 minute de citit
1
0
104

?tiu c? multora le-a venit deja ap? în gur? deja când au citit titlu. Eu unul, de câte ori merg într-un restaurant ?i v?d în meniu ”Ciolan de porc cu varz? murat? (sau fasole)” , am mari probleme dac? s? comand altceva.

De Cr?ciun ne-au trimis socrii ni?te ”porc?rii”, adic? un ciolan de porc afumat, carne ?i cârna?i. Cum nu am putut mânca totul atunci, am mai b?gat la lada frigorific? o parte din ele. Pe lâng? acestea, am primit ?i ni?te mur?turi: gogonele, ardei, varz?. Un deliciu!

Sâmb?t? i-am pus gând r?u ciolanului a?a c? l-am scos de la lad? ?i, dup? ce am sunat-o pe soacr?-mea ca s? aflu re?eta, m-am pus pe treab?.

Ingrediente:
– un ciolan afumat de porc
– varz? murat?
– ceap?
– mirodenii: sare, piper, boia, m?rar
– ulei

Mod de preparare:
Se preg?te?te ciolanul, por?ionându-se în buc??i mai mici, cât s? încap? într-o oal?. Eu folosesc o oal? cu presiune, dar dac? nu ave?i nu e nicio problem?, o s?-l fierbe?i ceva mai mult.

Se pune, deci, la oala cu presiune ?i, dup? ce începe s? fiarb? (se ridic? ?umburu?ul de la oal?) se mai las? cam 40-50 de minute la fiert.

Când ciolanul este fiert, se ia de pe foc. Aten?ie, verifica?i ?i dac? ciolanul nu e fiert, da?i drumul la foc sub oala cu presiune ?i mai fierbe?i, f?r? capac.

Se spal? varza ?i se taie, nu foarte m?runt. Se freac? cu piper ?i boia. Se taie 1-2 cepe ?i se c?lesc în pu?in ulei, într-o oal? mai mare. Se adaug? varza ?i pu?in? zeam? de la ciolanul afumat ?i se las? la fiert. Când este aproape gata se pune ceva m?rar.

Ave?i grij? s? nu fierbe?i prea mult, deoarece varza se va topi ?i o s? ias? o past?. În general fierbe cam 30 de minute, dar mai bine verifica?i din când în când, ca s? ?ti?i când v? opri?i.

V? doresc poft? bun?!

Ciolan 1 ciolan 2 ciolan 3

Incarca articole similare
Mai multe de mirceacelbatran
Mai multe in Retete

In comentariu

  1. ingrid

    ianuarie 22, 2013 at 10:58 am

    Noi am facut duminica varza murata cu carnati,costita si un niste piept de rata de fason deasupra. A iesit tare buna 😀

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vezi si

“Da’ ce aveti dom’le cu jandarmii? Ei si-au facut datoria!”.

N-am nimic cu jandarmii si nici cu politicienii si nici cu altcineva corect si integru. Am…