
Tot e post ?i e dezlegare la pe?te, a?a c? v? propun ceva u?or ?i bun: Salat? oriental? cu pe?te afumat.
Mege?i în pia?? sau supermarket ?i cump?ra?i sau da?i o rait? prin c?mar? dup?:
- 1 bucat? pe?te afumat (macrou, p?str?v, hering)
- cartofi
- ardei
- castrave?i mura?i
- m?sline
- ceap? ro?ie
- ou (op?ional)
- mu?tar (op?ional)
- ulei (op?ional)
- l?mâie (op?ional)
- sare
Am pus ou, mu?tar ?i ulei în re?et? pentru c? am f?cut o maionez?. Dar, dac? vre?i de post, nu face?i maionez?.
Pentru maionez? folosi?i g?lbenu?ul de la un ou, ulei ?i o lingur? de mu?tar dulce, simplu (nu cu bobi?e). Se freac? g?lbenu?ul cu mu?tarul. Dup? ce s-au omogenizat ad?uga?i treptat ulei, amestecând încontinuu, s? nu se ”taie”. Dac? cumva s-a t?iat, adic? s-a f?cut a?a cam ca iaurtul, ad?uga?i pu?in? zeam? de lamâie pân? se omogenizeaz?.
Cartofii îi cur??a?i de coaj? ?i îi fierbe?i, t?ia?i cubule?e. Mul?i prefer? s? fiarb? cartofii în coaj? ?i apoi s? îi cure?e, dar mie mi se pare c? se fac amari. Ave?i grij? s? nu îi fierbe?i prea mult pentru c? se vor f?râmi?a.
Separa?i sâmburii la m?sline (asta dac? nu a?i cump?rat m?sline deja dezosate), t?ia?i ardeii ?i castrave?ii mura?i felii si ceapa pe?ti?ori.
Pe?tele îl separa?i de oase ?i piele, iar apoi rupe?i carnea în buc??i.
Amesteca?i totul cu cartofii fier?i, încet, s? nu se rup?, ad?uga?i maioneza (dac? a?i f?cut), pune?i sare ?i, dup? gust, zeam? de l?mâie ?i pu?in ulei de m?sline.
Poft? mare!