Acasa Retete Re?eta zilei: Ciorb? de pe?te

Re?eta zilei: Ciorb? de pe?te

3 minute de citit
7
0
154

Recunosc c? pentru re?eta asta m-am inspirat din cartea lui Radu Anton Roman. Pân? acum am f?cut-o de dou? ori, prima dat? ie?ind mult mai bun?. Cred (dup? cum zice Ana) c? am pus prea mult? ap? acum ?i a ie?it mai pu?in concentrat?. ?i în plus am folosit sos de ro?ii în loc de ro?ii crude. Oricum, e o re?et? buna. Deci: Ciorb? de pe?te:

Ingrediente:

  • pe?te
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi
  • 2 ardei capia, potrivi?i
  • 2-3 ro?ii
  • sare, piper, leu?tean, ap?

Se pune apa la fiert. Legumele se taie cubule?e ?i se pun în ap?, cu sare. În afar? de ceap? am pus ?i un praz, potrivit ca dimensiune.

Pe?tele se taie buc??i ?i se pune în oal?. Pentru pe?te am folosit somon. Am fost la Selgros ?i am luat unul întreg de 2-3 kilograme, l-am filetat ?i am p?strat capul (cur??at bine de branhii), coloana vertebral? cu ceva carne pe ea plus coada ?i câteva buc??i de carne (doar nu vre?i s? mânca?i doar oase).

Ad?uga?i cartofii. Dup? primul clocot se mai fierbe totul cam jum?tate de or?. Verifica?i apoi dac? sunt toate legumele fierte, precum ?i pe?tele.

IMAG1514

Servi?i cu mult? pl?cere (c? poft? ave?i)!

  • Zeama de peste

    Initial am vrut sa scriu ciorba de peste dar mi-am dat seama ca ii lipseste ingredientul c…
Incarca articole similare
Mai multe de mirceacelbatran
Mai multe in Retete

7 Comentarii

  1. ingrid

    decembrie 13, 2012 at 11:34 am

    ciorba de somon? ciudat 🙂 si aia e ceapa verde cumva?

    Raspunde

    • mirceacelbatran

      decembrie 13, 2012 at 12:50 pm

      Praz…am scris…praz este 😀

      Raspunde

      • ingrid

        decembrie 14, 2012 at 12:23 pm

        Praz, eu nu am citit praz am citit ceapa 😛

        Raspunde

  2. Catalin

    decembrie 13, 2012 at 11:57 am

    Olteanul tot oltean. Nicio mancare fara praz 🙂

    Raspunde

    • mirceacelbatran

      decembrie 13, 2012 at 12:51 pm

      Deh….obisnuinta… 😀

      Raspunde

  3. Mihaela

    decembrie 13, 2012 at 12:11 pm

    Ciorba se face din orice tip de peste, dupa preferinte. Eu de exemplu fac din 2 sau mai multe tipuri de peste(salau, pastrav, pastrav somonat, somn, etc), se recomanda pentru un gust deosebit, fiecare peste isi lasa gustul sau in ciorba.

    De asemenea recomand sa radeti cartofii cruzi (sau sa ii mixati la robot) si sa ii adaugati in ciorba, ii ofera o consistenta placuta si gust bun.

    De la Selgros noi am avut o experienta neplacuta cu un tip de peste mai scump 🙂 greseala noastra, insa saptamana trecuta am cumparat pastrav viu, pescuit din acvariu, foarte bun.

    Raspunde

    • mirceacelbatran

      decembrie 13, 2012 at 1:17 pm

      Peste luam inainte de la Metro, au oferta mai bogata. Insa si la Selgros au deschis Pescarie de ceva timp si avantajul este ca poti sa iei peste viu si sa ti-l curete acolo. La Metro nu o fac tot timpul si ma enerveaza sa ma milogesc de ei. Mai au peste la Cora si uneori la Carrefour, dar este mult mai scump.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vezi si

“Da’ ce aveti dom’le cu jandarmii? Ei si-au facut datoria!”.

N-am nimic cu jandarmii si nici cu politicienii si nici cu altcineva corect si integru. Am…