Re?eta zilei: Ciorb? de pe?te

Recunosc c? pentru re?eta asta m-am inspirat din cartea lui Radu Anton Roman. Pân? acum am f?cut-o de dou? ori, prima dat? ie?ind mult mai bun?. Cred (dup? cum zice Ana) c? am pus prea mult? ap? acum ?i a ie?it mai pu?in concentrat?. ?i în plus am folosit sos de ro?ii în loc de ro?ii crude. Oricum, e o re?et? buna. Deci: Ciorb? de pe?te:

Ingrediente:

  • pe?te
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi
  • 2 ardei capia, potrivi?i
  • 2-3 ro?ii
  • sare, piper, leu?tean, ap?

Se pune apa la fiert. Legumele se taie cubule?e ?i se pun în ap?, cu sare. În afar? de ceap? am pus ?i un praz, potrivit ca dimensiune.

Pe?tele se taie buc??i ?i se pune în oal?. Pentru pe?te am folosit somon. Am fost la Selgros ?i am luat unul întreg de 2-3 kilograme, l-am filetat ?i am p?strat capul (cur??at bine de branhii), coloana vertebral? cu ceva carne pe ea plus coada ?i câteva buc??i de carne (doar nu vre?i s? mânca?i doar oase).

Ad?uga?i cartofii. Dup? primul clocot se mai fierbe totul cam jum?tate de or?. Verifica?i apoi dac? sunt toate legumele fierte, precum ?i pe?tele.

IMAG1514

Servi?i cu mult? pl?cere (c? poft? ave?i)!

7 Comentarii

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.