
Azi avem, ca de obicei, o re?et? u?oar? ?i foarte gustoas?: Somon cu cartofi gratina?i.
Re?eta are urm?toarele ingrediente:
- fileuri de somon
- cartofi
- conopid?
- brânz? dulce
- smântân?
- ou?
- sare, piper, m?rar
Mod de preparare:
Se cur??? cartofii de coaj? ?i se taie cubule?e. Se fierb cam 10-15 minute. Conopida se rupe buc??ele ?i se fierbe 5 minute. Nu trebuie s? fie prea moale.
Batem dou? ou? ?i le amestec?m cu brânza dulce ?i cu smântâna. Ad?ug?m sare ?i piper, dup? gust. Eventual, ad?uga?i pu?in m?rar t?iat m?runt. Scurgem cartofii ?i conopida de ap? ?i ad?ug?m în compozitie.
Unge?i o tav? cu unt, pune?i toat? compozi?ia ?i da?i la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Când mai sunt 5 minute înainte s? se fac?, rade?i ca?caval deasupra ?i mai l?sa?i la la cuptor s? se rumeneasc?.
Între timp, pune?i fileurile de somon pe un grill sau în tigaie ?i l?sa?i-le s? faca bine pe toate p?r?ile.
Poft? bun?!