
Re?eta aceasta de Tortellini al forno am mai scris-o mai demult. Este simpl? ?i foarte gustoas?.
Ingrediente:
- Tortellini (pute?i folosi din cei umplu?i cu br?nz?, ciuperci sau prosciutto)
- ciuperci
- smântân?
- lapte
- sare
- piper
- parmezan sau ca?caval
Mod de preparare:
Se fierb tortellini conform indica?iilor de pe pachet. Intre timp, se spal? ciupercile, se înl?tur? cozile ?i se taie feliu?e. Se pr?jesc pu?in în tigaie.
Într-un vas se pune smântâna cu foarte pu?in lapte (nu trebuie s? fie o compozi?ie zemoas?) ?i se rade o cantitate bun? de parmezan sau ca?caval. Se adaug? sare ?i piper dup? gust, precum ?i pu?in oregano sau busuioc tocat m?runt.
Se amestec? totul cu tortellini (dup? ce s-au fiert se scurg de ap?) ?i cu ciupercile. Se unge un vas cu unt ?i se pune întreaga compozi?ie.Se mai rade parmezan sau ca?caval deasupra ?i se d? la cuptor cam 20-25 de minute, la foc mic.
Se scoate când se rumene?te deasupra.
Poft? bun?!
PS: Din p?cate nu am apucat s? fac poza de final pentru c? s-a mâncat totul pe ner?suflate.