Pui Shanghai sau Dege?ele de pui sau ?ni?el de pui. Le-am pus în aceea?i categorie pe toate trei pentru c? se prepar? la fel (cel pu?in dup? re?eta mea). Depinde doar modul în care t?ia?i carnea.
Dac? sta?i s? c?uta?i pe net o s? g?si?i varia?iuni pe aceea?i tem?. Eu v? propun o re?et? u?oar?, care nu ia foarte mult timp. Important este s? v? preg?ti?i toate ingredientele ?i apoi merge totul strun?.
Ingrediente:
- piept de pui
- f?in?
- lapte
- ou?
- sare
Nu pun cantit??i exacte. N-am stat niciodat? s? m?sor câte grame de f?in? intr? la nu ?tiu câ?i litri de lapte. Trebuie s? aproxima?i cam cât? cantitate face?i. Mai bine s? ramân? decât s? fi?i nevoi?i s? mai completa?i.
Pentru re?eta de azi am folosit piept de pui de la ?ar?, care este mult mai gustos decât cel din comer?. Se fierbe pieptul de pui într-o oal? cu ap? ?i sare, cam o or?. Zeama se poate folosi apoi pentru prepararea altor mânc?ruri, deci dup? ce se r?ce?te o pune?i în sticle si p?stra?i la frigider sau congelator. Dac? folosi?i piept de pui din supermarket nu-l mai fierbe?i pentru c? este foarte moale.
Dac? faceti Pui Shanghai, se taie carnea f??ii (carnea crud?) sau se rupe cu mâna buc??ele (dac? folosi?i carnea fiart?). Dac? face?i ?ni?el de pui, se va t?ia carnea felii ?i se va bate cu ciocanul de buc?t?rie. Bine, bate?i cu grij?, s? nu o face?i praf, c? apoi face?i chiftele din ea.
Din f?in?, lapte, ou? ?i sare se face o compozi?ie ca la cl?tite, numai c? trebuie s? fie destul de groas?, s? se lipeasc? de carne, Altfel r?mâne în tigaie toat?. Pentru diversitate: într-un prosop de buc?tarie curat pune?i cateva mâini bune de fulgi de porumb. Strânge?i bine prosopul si bate?i de mas? de câteva ori, pân? fulgii se zdrobesc.
Da?i carnea prin compozi?ie ?i apoi prin fulgii de porumb si pr?ji?i in tigaie pân? se rumeneste.
Dac? a?i terminat carnea ?i mai aveti compozi?ie, t?ia?i câteva felii de pâine, da?i prin compozitie ?i pr?jiti (cu alte cuvinte face?i ni?te frig?nele).
Servi?i cu sos de usturoi, ketchup, sos dulce-acri?or sau picant, salat? ?i cartofi pr?ji?i.
Poft? bun?!
PS: metoda tradi?ional? presupune: carnea se d? mai întâi prin f?in? ?i apoi în oul b?tut, dup? care se pr?je?te. Cu re?eta de mai sus pute?i controla cate ou? pune?i, precum ?i cantitatea de f?in? folosit?.