
E bun si Halloween-ul ?sta la ceva (?tiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamn?, dovleac turcesc, f?cut de maic?-mea sau de bunica, la cuptor.
Mar?i am fost în pia?a ?i am cump?rat vreo 3 kilograme de dovleac, cu gândul s?-l fac la cuptor. Dar mi-am dat seama c? e cam mult ?i nici nu ?tiu dac? le plac copiilor, îns? sigur i-a? încânta cu o pl?cint?.
A?a c? am vorbit cu expertul cofetar din cas?, adic? Ana, ?i asear? am c?utat pe net re?ete. Am g?sit una foarte u?oar? ?i bun?, la Adi Hadean (mul?umesc, maestre!), iar rezultatul a fost excelent.
Nu am pus tot dovleacul, pentru c? era mult. Mi-am oprit jum?tate s? pun ?i la cuptor, dar asear? nu mai aveam timp, pentru c? trebuie s? stea cam o or? jum?tate-dou?.
Ingrediente pentru pl?cint?:
- f?in?, dou? c?ni
- zah?r
- o?et de mere, o ligur?
- ulei
- ap? c?ldu??
- sare
- dovleac, dat pe r?z?toarea mare
- miez de nuc?
- scor?i?oar?.
Se face coca din f?in?, o lingur? de zah?r, sare, o?et de mere, ulei ?i ap? c?ldu??.
Dovleacul se c?le?te în tigaie împreun? cu zah?rul, miezul de nuc? ?i scor?i?oara. Eu unul v-a? recomanda s? pune?i doar o cea?c? de zah?r mai întâi ?i s? verifica?i dac? este suficient de dulce. Dac? pune?i prea mult s-ar putea s? ias? mult prea dulce. Am f?cut separat ?i ceva miez de nuc? înmuiat în vin ro?u ?i pu?in zah?r, la foc mic.
Se întind foi din aluat, se pune compozi?ia ?i se ruleaz?. La cantitatea de mai sus ies dou? rulade.
Se dau la cuptor, la foc mic ?i se scot când sunt gata.
Ave?i mai jos câteva poze cu etapele prepar?rii. Am lucrat, dup? cum se vede, la dou? mâini, Ana f?când coca, eu ocupându-m? de dovleac.
V? doresc poft? bun?!