
O noua re?et? pentru azi, u?or de f?cut ?i foarte gustoas?: Pulpe de pui marinate, cu cartofi pr?ji?i ?i ciuperci.
Ingrediente:
– pulpe de pui dezosate (sau piept de pui, ciocanele, pulpe întregi)
– cartofi
– ciuperci
– usturoi
– sare
– ulei
Pentru marinat? v? trebuie:
– 2 linguri miere
– 2 linguri mu?tar
– zeama de la o l?mâie
– 2 linguri seminte de susan
– 2-3 linguri ulei de m?sline extra virgin
– cimbru
– cimbru
– sare
– piper
Se prepar? mai întâi marinata, amestecând toate ingredientele, se dau pulpele prin marinat? ?i se las? la frigider intr-un castron acoperit (sau o pung? închis?) timp de 1-2 ore. Marinata aceasta o pute?i folosi ?i pentru altfel de carne, doar c? trebuie s? l?sa?i mai mult la rece (de exemplu, carnea de porc sau de vit? se lasa 4-6 ore, eventual peste noapte).
Dupa ce s-au marinat, se pun pulpele marinate pe un grill, la foc potrivit. Eu folosesc din cel rotund, cu ap?, acoperit. Este foarte util pentru f?cut mici, carne de pui sau porc, pe?te, legume. Orice vre?i, deoarece ?ine loc de gr?tar. Pute?i folosi îns? ?i din cel gen tigaie sau chiar gr?tar cu c?rbuni. Ave?i mare grij? îns? la foc, s? nu se ard?.
Se rumenesc pulpele pe o parte ?i apoi se întorc. Dac? a?i f?cut mai mult? marinat? ?i v-a r?mas zeama în castron, o folosi?i s? unge?i din când în când carnea, s? nu se usuce prea tare.
Cartofii se taie cubule?e. La fel ?i ciupercile. Din usturoi se face un mujdei cu sare, pu?in ulei de m?sline ?i foarte pu?in? ap?. Se amestec? totul într-un castron (cartofii, ciupercile ?i mujdeiul) ?i se pun apoi într-o tigaie, la pr?jit.
Se servesc toate când sunt gata, eventual cu o salat? de legume sau gogo?ari în o?et.
Poft? buna!