Acasa Retete Ghiveci de legume sau Ratatouille?

Ghiveci de legume sau Ratatouille?

2 minute de citit
0
0
139
Pe române?te, îi spunem Ghiveci de legume. Pe fran?uze?te i se zice Ratatouille. Este o amestec?tur? de legume, foarte gustoas? ?i numai bun? pentru zilele de toamn?-iarn?.
 
Pentru ingrediente folosi?i legume de tot felul: morcovi, cartofi, ?elin?, p?stârnac, ardei, varz?, fasole verde, maz?re, dovlecei, vinete, ceap?, ro?ii … ce ave?i prin c?mar?. Plus sare, piper, mirodenii, ulei ?i ap?.
Se toac? ceapa m?runt, ?elina, p?stârnacul ?i morcovii cubule?e ?i se c?lesc în ulei în oala mare în care ve?i face ghiveciul. Separat fierbe?i 1 litru de ap?.
 

Se pun cartofii, dovleceii ?i vinetele t?iate cubule?e, apoi fasolea verde rupt? buc??ele ?i ardeii t?ia?i fâ?ii. Ave?i gij? la vinete, s? nu fie amare, altfel stric? gustul la toat? mâncarea. Dac? nu ?ine?i neap?rat, nu pune?i vinete deloc.


Se adaug? varza t?iat? m?runt ?i când totul este aproape gata se pune maz?re (fierbe de obicei repede).

 

Cu 5 minute înainte de a temina pune?i ro?iile tocate. Ad?uga?i sare si piper (dac? mai e nevoie), iar la sfâr?it o m?na de patrunjel ?i m?rar.

 
Poft? bun?!
 
Incarca articole similare
Mai multe de mirceacelbatran
Mai multe in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vezi si

Alegeri

Intotdeauna am fost condus de principii. Intotdeauna am considerat ca trebuie sa aleg intr…