
Pe române?te, îi spunem Ghiveci de legume. Pe fran?uze?te i se zice Ratatouille. Este o amestec?tur? de legume, foarte gustoas? ?i numai bun? pentru zilele de toamn?-iarn?.
Pentru ingrediente folosi?i legume de tot felul: morcovi, cartofi, ?elin?, p?stârnac, ardei, varz?, fasole verde, maz?re, dovlecei, vinete, ceap?, ro?ii … ce ave?i prin c?mar?. Plus sare, piper, mirodenii, ulei ?i ap?.
Se toac? ceapa m?runt, ?elina, p?stârnacul ?i morcovii cubule?e ?i se c?lesc în ulei în oala mare în care ve?i face ghiveciul. Separat fierbe?i 1 litru de ap?.
Se pun cartofii, dovleceii ?i vinetele t?iate cubule?e, apoi fasolea verde rupt? buc??ele ?i ardeii t?ia?i fâ?ii. Ave?i gij? la vinete, s? nu fie amare, altfel stric? gustul la toat? mâncarea. Dac? nu ?ine?i neap?rat, nu pune?i vinete deloc.
Se adaug? varza t?iat? m?runt ?i când totul este aproape gata se pune maz?re (fierbe de obicei repede).
Cu 5 minute înainte de a temina pune?i ro?iile tocate. Ad?uga?i sare si piper (dac? mai e nevoie), iar la sfâr?it o m?na de patrunjel ?i m?rar.
Poft? bun?!