
Daca v-a?i s?turat de chiftelele cu carne (oare cine?) ?i vre?i s? încerca?i ceva mai u?or, chiftelu?e cu dovlecei si cartofi pot fi alegerea potrivit?. Este o re?et? care poate fi f?cut? atât de post cât ?i de dulce.
Chiftelele cu dovlecei ?i cartofi se fac foarte simplu, dar pentru asta v? trebuie urm?toarele ingrediente:
- dovlecei
- cartofi
- oua
- lapte
- f?in?
- sare
- m?rar.
Se cur??? dovleceii de coaj? ?i se scot semin?ele. Se cur??? ?i cartofii de coaj?. Se dau dovleceii ?i cartofii pe r?z?toare, apoi se storc bine-bine, s? nu mai lase zeam?. Cu alte cuvinte, lua?i un pumn de compozi?ie ?i strânge?i pumnul la fel ca si Croitora?ul cel viteaz, pân? nu mai r?mâne pic de zeam? (ceva-ceva tot r?mâne, dar nu-i nicio problem?).
Se sparg dou?-trei ou? ?i se amestec? în compozi?ie. Se adaug? m?rar ?i pu?in lapte. F?in? se pune pân? când compozi?ia devine mai groas?.
Dac? mânca?i de post, nu mai pune?i ou? ?i lapte. Eventual ceva lapte de soia, dac? tot v? e poft?.
Se pune ulei la încins într-o tigaie ?i apoi cu o lingur? forma?i chiftelu?e, care le pune?i la pr?jit. Ave?i grij? s? nu le arde?i. Trebuie f?cute la foc potrivit, iar chiftelele nu trebuie s? fie prea groase, altfel nu se p?trund. Dac? le-a?i f?cut prea groase, ap?sa?i-le cu lingura, în tigaie, pân? se mai aplatizeaz?.
Când sunt gata, se scot pe un prosop de hârtie, ca s? se scurg? uleiul în exces.
Se servesc cu brânz? s?rat?, de oaie (cum îmi place mie) sau dulce, dup? preferin?e ?i o salat? asortat?. Dac? crede?i c? nu e suficient, trânti?i lâng? ?i un ou în tigaie sau ni?te cartofi pr?ji?i sau orez. Apoi s? nu v? plânge?i c? v? doare burta, pentru c?, la cât de buni sunt dovleceii, nu o s? v? mai opri?i din mâncat!
Poft? bun?!