Nesimtim bine

A nesimti – nesimtire – nesimtim! Nesimtim bine!

Ajung acasa seara, intru in bloc si ma indrept catre lift. Simt ca talpile pantofilor mi se lipesc de de ceva lipicios de pe jos. Chem liftul si dau sa intru. Inauntru, pe podea, o balta dulce-mirositoare. Relizez ca a sosit vremea mustului si cineva din bloc a dat o tura „la tara” sa se aprovizioneze. Renunt si o iau pe scari, bombanind ceva la adresa vecinilor. Ceva „numai de bine”!

Scot cainele la plimbare in speranta ca, atunci cand ma intorc, vecinul are bun simt si spala mizeria facuta. Dar nu e cazul. Si nu a fost cazul nici dimineata, cand am plecat de acasa iar balta se transformase intr-o pasta groasa si la fel de dulce-mirositoare.

Stiti reclama aia cu „Asta e Romania, frate!”, cu tipul ala enervat in trafic, la baschet si pe unde se mai plimba? Desi enervanta este reprezentativa pentru o buna parte din populatie. Nesimtirea este in top la unii romani si desi ne plangem, continuam sa ne complacem in ea.

Nesimtim bine cand taiem calea in trafic si ii injuram pe fraierii care stau frumos in coloana.

Nesimtim bine cand parcam pe trotuar si in statiile de autobuz sau cand blocam traficul.

Nesimtim bine cand facem gratarul in padure si asteptam ca dupa noi sa vina ursii sa stranga mizeriile.

Nesimtim bine cand ocupam locurile pentru persoanele in varsta si pentru gravide in metrou sau alte mijloce de transport in comun, fara sa ne pese ca langa noi sta in picioare un batran sau o femeie gravida.

Nesimtim bine cand aruncam pe jos coji de seminte, ambalaje si sticle desi cosul de gunoi este in apropiere.

Nesimtim bine cand ne bagam in fata la cozi in timp ce altii asteapta cu (ne)rabdare sa le vina randul.

Nesimtim bine cand ii privim de sus pe altii si ne uitam la ei ca la ultimii fraieri.

Nesimtim bine si apoi ne enervam cand altii nesimtesc fata de noi!

Ne simtim bine cand credem ca suntem importanti cand de fapt suntem niste nesimtiti!

Dar nu ne simtim bine cand altul e mai smecher decat noi, cand altul isi arata muschii si tupeul, cand trebuie sa dam spagi pentru a beneficia de niste servicii pe care suntem indreptatiti sa le avem gratis, cand spitalele nu au materiale, cand programa de invatamant se schimba in fiecare an fiind din ce in ce mai proasta, cand ilegalii gasesc portite pentru a scapa de pedepse si prejudiciile nu sunt recuperate, cand stam in trafic cu orele si in 27 de ani nu am fost in stare sa facem o autostrada amarata de la un capat al tarii la altul…

Ne simtim bine? Sau nesimtim bine?

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.