De ce nu mai merg cu taxiurile „de firma”

De ceva timp nu mai merg cu taxiul in Bucuresti. Ma refer aici la taxiurile galbene, „de firma”. La cate experiente nefericite am avut am renuntat demult la speranta de a mai gasi servicii de bun simt la firmele de taximetrie locala.

Nu vreau sa generalizez, am intalnit si taximetristi OK, dar din pacate foarte putini. Intre 1 si 5% din total. In rest m-am gasit in cel putin una din urmatoarele situatii:

  1. Tactica „Nu am drum unde vrei tu!”: Unde mergeti? Aaa… pai eu ma retrag in alta parte si nu merg acolo.
  2. Tactica distanta este relativa: Unde mergeti? Aaa… e prea aproape (sau dupa caz „…prea departe si daca nu gasesc client acolo trebuie sa ma intorc ‘pe gol’ in centru”). Va iau XXX lei daca va convine”. Normal ca nu imi convine sa dau dublu pe o cursa!
  3. Vorbitul la telefon cu iubita – nu ma intereseaza viata ta personala
  4. Barfitul cu baetzii – nu ma intereseaza planurile tale din seara asta/maine/peste o saptamana si niciodata. Daca vrei sa barfesti vreo pitzipoanca ia o pauza.
  5. Injuratul si limbajul licentios. Mai ales daca sunt cu copii in masina
  6. Mersul pe toate benzile in acelsi timp, slalomul printre masini, franele bruste, „taiatul fetzei” si comentatul pe seama celorlalti soferi „incompetenti”
  7. Nu imi plac manelele! Si nici radioul dat la maxim. O singura data am intalnit un taximetrist care asculta muzica clasica si o alta data unul care asculta jazz.
  8. Daca vrei sa fumezi fa-o in pauza dintre clienti.
  9. In epoca noastra masinile au aer conditionat! Chiar daca se consuma 1 litru in plus la suta de kilometri poti sa-l folosesti. Nu cred ca dai faliment si te lasi de taximetrie pentru 5 lei! Si nu, nu-mi place sa merg cu geamul deschis pe locurile din spate.
  10. Masina trebuie spalata si curatata din timp in timp. Stiu ca la mintea ta toti clientii sunt niste porci, dar nu trebuie sa merg intr-o cocina.
  11. Sapunul s-a inventat de muuuuult timp. Probabil dupa ce au parasit oamenii pesterile. Foloseste-l cu incredere.
  12. Poker online nu se joaca in timpul condusului!
  13. Dupa 3 incercari de a gasi fara succes un taxi liber folosind aplicatia de pe smartphone si dupa ce sunt contactat de dispecerat ma astept ca totusi sa apara o masina la comanda.
  14. Bacsis dau doar daca sunt multumit (adica daca NU sunt in niciuna din situatiile de mai sus)!

Si cred ca ar mai fi multe de spus…

Asa ca prefer sa fac o comanda la Uber. Nu am avut niciodata nicio problema. Gasesc tot timpul masina libera, este curata, oamenii sunt respectuosi, nu deranjeaza si nici nu se uita stramb la distanta si la „cat face cursa”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.