Home Retete Reteta zile – Briose cu spanac si branza

Reteta zile – Briose cu spanac si branza

3 min read
0
0
47

Cand ai in frigider cam 2 kilograme de verdeturi (stevie, leurda, spanac, loboda, leustean, ceapa verde) trebuie sa te gandesti repede ce faci cu ele, altfel in 1-2 zile incep sa se vestejeasca.

In situatia asta ne gaseam duminica pe la pranz dupa ce am primit un „transport” de la piata mama soacra, asa ca ne-am apucat sa le dramuim: o parte pentru o ciorba de loboda, o alta pentru salata si restul… restul nu mai stiam ce sa facem cu ele. Initial ne-am gandit la o placinta, dar cautand pe net ne-a incantat o reteta de briose cu spanac si branza, un aperitiv sarat care merge foarte bine cu o bere rece (sau, dupa caz, cu un spritz de vin). Reteta am adaptat-o putin in sensul ca i-am adaugat mai multe ingrediente.

Ingrediente, pentru 2 portii (24 briose):

  • 500 g spanac si alte verdeturi (leurda, stevie)
  • 4-5 oua mari
  • 700g faina
  • 500 ml iaurt
  • 120 ml ulei de masline
  • 2 plicuri praf de copt
  • 400 g branza sarata
  • 50-100g masline (fara samburi)
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • unt
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete. Branza se da pe razatoarea mare. Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt. Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.

Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.

Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda.

Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot.

Pofta buna!

  • Nesimtim bine

    A nesimti – nesimtire – nesimtim! Nesimtim bine! Ajung acasa seara, intru in b…
  • De ce nu mai merg cu taxiurile „de firma”

    De ceva timp nu mai merg cu taxiul in Bucuresti. Ma refer aici la taxiurile galbene, ̶…
  • Sfaturi pentru Bucuresteni

    (Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times) Dupa cum stiti, Prim…
Load More Related Articles
  • Nesimtim bine

    A nesimti – nesimtire – nesimtim! Nesimtim bine! Ajung acasa seara, intru in b…
  • De ce nu mai merg cu taxiurile „de firma”

    De ceva timp nu mai merg cu taxiul in Bucuresti. Ma refer aici la taxiurile galbene, ̶…
  • Sfaturi pentru Bucuresteni

    (Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times) Dupa cum stiti, Prim…
Load More By mirceacelbatran
Load More In Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Nesimtim bine

A nesimti – nesimtire – nesimtim! Nesimtim bine! Ajung acasa seara, intru in b…