Home Retete Reteta zile – Briose cu spanac si branza

Reteta zile – Briose cu spanac si branza

3 min read
0
0
4

Cand ai in frigider cam 2 kilograme de verdeturi (stevie, leurda, spanac, loboda, leustean, ceapa verde) trebuie sa te gandesti repede ce faci cu ele, altfel in 1-2 zile incep sa se vestejeasca.

In situatia asta ne gaseam duminica pe la pranz dupa ce am primit un „transport” de la piata mama soacra, asa ca ne-am apucat sa le dramuim: o parte pentru o ciorba de loboda, o alta pentru salata si restul… restul nu mai stiam ce sa facem cu ele. Initial ne-am gandit la o placinta, dar cautand pe net ne-a incantat o reteta de briose cu spanac si branza, un aperitiv sarat care merge foarte bine cu o bere rece (sau, dupa caz, cu un spritz de vin). Reteta am adaptat-o putin in sensul ca i-am adaugat mai multe ingrediente.

Ingrediente, pentru 2 portii (24 briose):

  • 500 g spanac si alte verdeturi (leurda, stevie)
  • 4-5 oua mari
  • 700g faina
  • 500 ml iaurt
  • 120 ml ulei de masline
  • 2 plicuri praf de copt
  • 400 g branza sarata
  • 50-100g masline (fara samburi)
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • unt
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete. Branza se da pe razatoarea mare. Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt. Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.

Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.

Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda.

Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot.

Pofta buna!

Load More Related Articles
Load More By mirceacelbatran
Load More In Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Da muzica mai tareeee!

Nu inteleg nene! Nu inteleg si pace! De ce trebuie sa urle muzica la o terasa sau la un re…